Knud Høyer og Inge Faldager poserer med sølv og guld.

EMACI 2018 - 1.-3. dag

Fire medaljer i hus halvvejs inde i Masters EM

22. marts 2018 · Jeppe Weinreich

Inge Faldager nåede tirsdag helt til tops i Madrid - endda med ny mesterskabsrekord i hammerkast (70+). Onsdag var det Tom O. Jensens tur til at triumfere i diskoskast. I alt fire medaljer - alle i kast - er facit, inden de sidste tre dage.

Det er traditionelt i kastedisciplinerne, at de danske masters vinder metal. Således også ved EM-inde i Madrid, hvor det efter de første tre af mesterskabernes seks dage er blevet til fire medaljer i kast - to af dem af guld.

Efter en rolig 1. dag sørgede Inge Faldager tirsdag lidt før middag for, at Danmark kom med i medaljestatistikken, da hun vandt hammerkast (70+) med ny mesterskabsrekord 33.40 meter. Vinderresultatet er godt en meter fra den danske mastersrekord, som hun satte tidligere på året.

Mens Inge blev hyldet af resten af truppen, var ægtemanden Knud Høyer i aktion i kuglestød i samme aldersklasse. Han overraskede her ved at snuppe sølv med flotte 11.27 meter i 5. omgang.

Tom O. Jensen formåede egenhændigt at fordoble den danske medaljehøst, da han om aftenen vandt bronze i kuglestød (55+) med 12.74 meter, inden han onsdag morgen besejrede samtlige 16 modstandere i diskoskast. Det skete med 47.02 meter - mere end to meter bedre end sølvvinderen.

Samme aften var Christian Trajkovski bare 0,01 sek. fra en femte medalje, da han i 60-meter-finalen (50+) blev nr. 4 i 7,53 sek. Forinden i semifinalen havde 51-årige Trajkovski løbet 7,40 sek. - 0,01s fra hans egen danske masters-rekord.

Næsten lige så tæt - 0,03s - på bronze var Emilie Bokor-Ingram i 400-meter-finalen (K35+) med 60,39 sek. på 4. pladsen.