Tazana klemmer sig ind på en 3. plads i heat 1. Til højre den hurtigste af alle, nordmanden Pål Haugen Lillefosse, som primært er stangspringer. (Hasse Sjögren/DECA)

EM-U18 -1. dag (aften)

Tazana klemmer sig med i 100-meter-finalen

06. juli 2018 · Jeppe Weinreich

Den 16-årige EM-debutant havde marginalerne på sin side og kom på yderste mandat med i 100-meter-finalen.

Én hundrededel af et sekund kan undertiden gøre en stor forskel. Det gjorde den torsdag aften i Györ for Tazana Kamanga-Dyrbak, der efter 10,86 sek. (-0,6) i semifinalen klemte sig med i 100-meter-finalen på yderste mandat. Den 16-årige EM-debutant forpassede i det første heat 2. pladsen med 0,02 sek. og måtte derfor klynge sig til håbet om, at hans tid var god nok til avancement. Det viste den sig lige akkurat at være, da nr. 4 i det sidste heat løb 10,87 sek. Dermed er succesen hjemme for Sparta-atleten, der har dansk far, men p.t. bor og træner i Kenya. Men der kan vente en bonus i finalen (fredag kl. 20.47). Om han der skulle slutte i top-6, kvalificerer han sig til Ungdoms-OL i Buenos Aires til oktober.

Alexander Tengblad - bedste dansker på 10. plads
To danske talenter var på plads i et 16 mand stort felt i den direkte finale på 3000 meter. Med en temperatur på 29 grader var der svære betingelser. Svenskeren Emil de la Oliva forsøgte tidligt i løbet overraskende at løbe sejren hjem fra spids, men trods en pæn føring blev han støt og roligt indhentet af favoritterne. Alexander T. Nikolaisen kom ind på en 10. plads i 8:41,11 - præcis som hans seedning - mens Anton Østdal blev nr. 14 godt fire sekunder efter. Efterfølgende måtte Østdal til behandling for en øm fod.