(arkivfoto)

European Classic Permit – Sotteville (FRA)

Janne Nielsen flyver ud på nye længder: 13.76w/13.67PR

17. juli 2018 · Jeppe Weinreich

Trespringeren præsterede tirsdag aften i Frankrig karrierens tre længste spring. Desværre var medvinden for kraftig i det bedste, men en ny PR på 13.67 meter blev det til. Det rakte til en 5. plads i et særdeles stærkt felt.

Trespringer Janne Nielsen er i fuld gang med sin hidtil bedste sæson. Den nåede tirsdag i Sotteville-lès-Rouen sit foreløbige højdepunkt, da den 25-årige Aarhus 1900-atlet tog en 5. plads med 13.76 meter i et felt i verdensklasse. Vinden i Jannes længste spring – som kom i 6. runde – blev desværre opnået med +3,3 m/s i ryggen, men hendes 13.67 meter i 3. omgang var med +1,3 og dermed ny personlig rekord – bare 17 cm fra den danske rekord fra 1997. Serien bød også på et spring, der målte 13.65 meter (+2,1). Konkurrencen blev vundet af Nubia Soares, der med 14.69 meter satte brasiliansk rekord, mens den portugisiske europamester Patricia Mamona blot blev nr. 3 med 14.19 meter.

Det er tredje stævne i træk, at Janne Nielsen forbedrer sin PR, og med dagens længde rykker hun fire pladser op på europaranglisten, hvor hun nu er placeret på en delt 38. plads. I nordisk sammenhæng deler hun 3. pladsen kun overgået af finnerne Mäkelä (13.95m) & Nygård (13.81m). Det danske EM-krav (identisk med det internationale) lyder på 13.90 meter.

De tre andre danske deltagere ved stævnet var alle et stykke fra deres bedste (se resultaterne nedenfor).