(DECA Text&Bild)

Trond Moen Games

Anna Møller triumferer i Bergen

23. august 2018 · Jeppe Weinreich

Anna Emilie Møller viste stor taktisk styrke, da hun i Bergen onsdag aften besejrede den australske rekordholder på forhindring, Genevieve LaCaze. I Polen måtte Andreas Bube i en EM-revanche tage til takke med 7. pladsen.

Anna Emilie Møller kunne onsdag aften triumfere ved Trond Moen Games i Bergen. Den 21-årige Blovstrød-løber snuppede sejren på 3000 meter foran Genevieve LaCaze (AUS) i et taktisk flot disponeret løb i tiden 8:52,73 min. - bare fem sekunder fra hendes PR fra Zagreb 2016. Udover 1. præmien på 900 Euro kunne Anna tanke selvtillid med sejren over LaCaze, der i Paris 2016 satte sin gældende australske rekord på 3000 meter forhindring med 9:14,28 - 17 sekunder hurtigere end Annas danske rekord fra EM i sidste uge.

Det regnede i Bergen, men hørte op før stævnestarten. På 1500 meter havde arrangørerne hentet den estimerede "hare", Bram Som, ind. Det var dog spildte penge, eftersom ingen gad at følge hollænderens tempo. Mens alle øjne var rettet mod den dobbelte europamester, Jakob Ingebrigtsen, der tog den med ro, forsøgte Andreas Lindgreen sammen med svenske Kalle Berggreen at rykke med 400 meter igen. Lindgreen stivnede dog til sidst og røg ned på 8. pladsen i 3:46,63 min., mens Ingebrigtsen som ventet klarede skærene til sidst med vindertiden 3:41,81 min.

Jakobs storebror, Henrik, stod for et af aftenens bedste resultater med sejren på 3000 meter i 7:42,72 min. - den femte bedste tid i Europa i år. En stor del af æren for resultatet havde Viborg-løberen Thijs Nijhuis, der var hyret til at løbe de første 1600 meter i 4;12,00 - og ramte split'en i 4:12,5 min., inden Ingebrigtsen trykkede yderligere på speederen.

Bube nr. 7 i Polen
I Chorzow var hele top-6 fra EM-finalen - på nær svenske Kramer - samlet til et revancheløb. Ingen af dem kom helt til tops; det gjorde nemlig Marcin Lewandowski (POL) , som i Berlin vandt sølv på 1500 meter. Den ungarske hare rundede de første 400 meter i lidt over 50 sekunder. Lewandowskis tid på 1. pladsen blev 1:44,99 min., mens Bube måtte nøjes med en 7. plads i det 13 mand store felt med 1:46,39 min.