Holdleder Jesper Kenn Olsen med det rekordsættende hold.

Ultraløb

Dansk hold-rekord ved VM 100 km

09. september 2018 · Jeppe Weinreich

Det danske kvindehold placerede sig ved lørdagens VM 100 km på en flot 14. plads blandt 23 nationer.

Målsætningen om en dansk hold-rekord ved VM 100 km blev opfyldt lørdag. De tre hurtigste kvinder på det danske hold brugte samlet 26:36,55 timer på at tilbagelægge de 3x100 km, og forbedringen af den tidligere rekord fra 2004 var med lige knap to timer til at tage og føle på.

Individuelt var Pia Joan Sørensen ikke uventet bedste dansker på en 44. plads i 8:45,47 timer. En tid, der rakte til en sølvmedalje i masters-klassen (50+). Ikke langt efter fulgte Helle Borup Nissen og Bouchra Eriksen som hhv. nr. 48 og 57, mens Christina Shifris placerede sig som nr. 68 blandt de 109, der stillede til start. Holdmæssigt indtog Danmark en placering som nr. 14 ud af de 23 hold til start.

”Målet var at få ram på rekorden. Trods alle forhindringer, som banen og vejret bød på, leverede de varen. Fra start til mål holdt de den strategi, vi havde lagt. Man kan man ikke ønske sig mere som coach,” lyder det fra Jesper Kenn Olsen, der med stor tilfredshed kunne notere sig, at alle fem deltagere i truppen fuldførte. I mændenes løb kom den eneste danske deltager, Brian Arreborg Hansen, nemlig ind som nr. 91 i 8:12,27 timer. Vinderen, japaneren Hideaki Yamauchi, brugte bare 6:28,05 timer – altså knap 2½ maratonløb i 2:44-tempo!