(foto: Mastersatletik.dk)

Masters-VM – 3-5. dag

Inge Faldager vinder VM-guld i hammer

10. september 2018 · Jeppe Weinreich

Efter to danske medaljer på de første to dage ved Masters-VM i Spanien er det samlede udbytte nu oppe på seks medaljer - to af dem vundet af Inge Faldager.

Den første uge af Masters-VM i Malaga er til ende. Lørdag var hviledag, men herefter fortsætter mesterskaberne de næste syv dage i træk. Efter at Maria Sløk og Jan Cordius de første to dage lagde for med hhv. guld og bronze, blev der de følgende dage hentet yderligere tre medaljer i kast. I hammer for kvinder +70 kom minsandten både Inge Faldager og Kirsten Onsberg (foto ovenfor) på podiet med guld og bronze. Senere hentede Inge endnu en medalje i diskoskast, hvor hun med 25.03 meter i sidste runde gik fra en tredje- til en andenplads. Og så var det meget tæt på endnu en medalje torsdag, hvor Jan Cordius i kuglestød (50+) ramte den i 5. runde med 15.05 meter (6kg) og dermed gik op på en 3. plads – for så i sidste runde at blive overhalet af en hollænder. Det lange stød af Cordius er i øvrigt en forbedring af Tom O. Jensens rekord fra 2010 med 32 cm.

Cordius var ikke den eneste, som endte lige uden for medaljerække. På 10 km landevej blev den 80-årige Holbæk-løber Jens Myrup ligeledes nr. 4 – tilmed i ny dansk masters-rekord 52:15 min. Sølv i samme disciplin var der til Mia Sørensen, der i 45+ klassen kom i mål i tiden 38:12 min.

I stangspring (55+) var der endnu en 4. plads – til Susanne Hedeager, der med 2.10 meter var 10 cm fra sin egen masters-rekord.

Masters
Den danske delegation var mødt op samlet for at heppe på Christian Trajkovski i 100 meter finalen. (Mastersatletik.dk)

Dansk atletik var også fint repræsenteret i sprint. Bernardo ”Bernie” Bengtsson – som i 80erne var blandt landets allerhurtigste - viste, at han trods sine 56 år stadig er hurtig: Han nåede finalen på 200 meter, hvor han med 25,24 sek. bare var 0,08s fra en bronzemedalje. Hans holdkammerat fra dengang, Christian Trajkovski, nåede også finalen på 100 meter (50+), men måtte her tage til takke med en 8. plads i 12,15 sek.