Jens Myrup Noe på vej til som ældste dansker nogensinde at bryde de 2 timer på en halvmaraton. (Ole Middelhede)

Master-VM 10.-12. dag

20 VM-medaljer til de danske masters

17. september 2018 · Jeppe Weinreich

Søndag blev et langt Masters-VM rundet af i Malaga. Her blev det til to danske medaljer i halvmaraton - den ene til 80-årige Jens Myrup Noe, der klemte sig under de to timer og dermed satte dansk rekord. I alt nåede medaljehøsten op på 20 stk. – heraf blev de 15 hentet i kastedisciplinerne.

Efter to 4. pladser på 5000 meter og 10 km landevej var der på den sidste dag af Masters-VM i Malaga endelig gevinst til Jens Myrup Noe. Den 80-årige Holbæk-løber kæmpede sig i det 10 mand store halvmaraton-felt ind på bronzepladsen i 1:57,23 time – en forbedring af den danske mastes-rekord med lidt over tre minutter. I kvindernes løb var der guld til Mia Sørensen, som i 45+ klassen klarede turen på 1:22,37 time. Dermed nåede den samlede danske medaljehøst op på 20 medaljer – heraf de otte af guld.

Af de 20 medaljer blev de 15 hentet i kastedisciplinerne, og her var Maria Sløk Hansen den store medaljesluger med fire stk. Efter guldet i kuglestød fulgte Hvidovre-atleten op med en suveræn sejr i kastefemkampen. 4110 point gav den flotte serie (bl.a. SB i hammer og diskos med hhv. 49.93 og 48.38m) i masters-sammenhæng. Omregnet efter senior-tabellen er det med 3816 point ny dansk masters-rekord – og havde det ikke været for et dårligt resultat i spydkast (26.78m) var Sløks egen, fire år gamle senior-rekord på 3877 point måske røget.

Dorte
Feltet i kastefemkampen (K55+), hvor Dorte Ramlow (yderst th) blev nr. 7. (Mastersatletik.dk)

Endnu en medalje i femkampen blev hentet af Tom O. Jensen, der vandt sølv i 55+. Tidligere på ugen blev det til bronze i diskoskast for Esbjerg-kasteren. Finn Malchau deltog også i kastefemkamp, hvor han åbnede flot ved at forbedre sin egen danske rekord i hammerkast (70+) til 45.85 meter. Samlet endte han dog uden for medaljerække. Den hjemlige sæson rundes i øvrigt af med DM Kastemangekamp i Maribo i weekenden 29.-30. september.

Lars Juel Jensen havde allerede vundet en bronzemedalje på 5000 meter, da han forsøgte sig på 1500 meter (65+). Her kom han ind på en 4. plads, men kunne glæde sig over at sætte dansk masters-rekord med 4:58,58 min. - præcis ét sekund fra bronze.