Loading...

DAF Awards 2018

Stem på DIN kandidat - deadline 14/10..

28. september 2018 · Jeppe Weinreich

På baggrund af de indsendte indstillinger har en jury nu nomineret tre navne i hver af de otte kategorier, hvor der skal uddeles en DAF Award. Frem til og med den 14. oktober er der åbent for afstemning.

 

ÅRETS FORENING

Nominerede:

 

Skive AM
I forhold til byens størrelse har Skive AM skabt et enestående atletikmiljø med en lang række atletiktalenter. Klubben har med sin indendørshal og et godt kunststofstadion særdeles gode rammer - og udnytter dygtigt disse. Samtidig er Skive AM en dynamo for dansk atletik som stævnearrangør af DM-inde for ungdom såvel som seniorer – i 2018 var det 11. år i træk, at Spar Nord Arena dannede ramme om mesterskaberne.

Sparta AM
Sparta viser sig gang på gang som landets stærkeste atletikklub - og de gør det år for år. Også internationalt har Sparta etableret sig som en af Europas stærkeste klubber. Både på junior- og seniorniveau ligger de således i gruppe A, og klubbens U20-drengehold vandt i år sølv for andet år i træk. Udover at være landets stærkeste atletikklub arrangerer Sparta et væld af stævner foruden mange af de største motionsløb herhjemme. Uanset hvilket arrangement leverer Sparta altid gode rammer, som kommer dansk atletik til gode. 

Frederiksberg IF
FIF har det seneste år oplevet stor medlemsfremgang og samtidig fået skabt gode resultater på atletikbanen. Foreningen tilbyder træning til alle aldersgrupper og i samtlige atletikdiscipliner. Ved Store DM vandt den traditionsrige klub det største antal medaljer i rigtig mange år. Samtidig sluttede klubbens kvindehold på bronzepladsen i DT-finalen - bare et år efter oprykning. Og samtidig rykkede herrerne op, så klubben i 2019 råder over to elitedivisionshold. Et konkret bevis på det store arbejde, som klubbens medlemmer yder. 

Andre indstillede klubber var:
Hvidovre AM
IK Olympia
Herlev Løbe- og Atletikklub

 

ÅRETS LEDER
Nominerede:

Knud Høyer, Hvidovre AM/DAF Masterskomité
Knud Høyer er med sit engagement, sin energi, indsigt og viden en central figur som formand for DAFs Masterskomité. Han er med til at samle og koordinere, og på en idérig måde har han medvirket til at udbrede og løfte masters-atletikken i Danmark. Og i bedste masters-ånd nøjes han ikke med at yde det store arbejde som leder, men er i høj grad også fysisk aktiv som deltager ved sæsonens mange mesterskaber.
   
Per Fløjgaard, SAK77
Per er som sportschef for børn til og med 13 år en uundværlig drivkraft for klubbens arbejde med børne- og ungdomsatletikken. Han formår på fornem vis at møde de unge atleter præcis hvor de er – uanset om de har høje eller lave ambitioner. Per formår med sin adfærd og med sin påvirkning af både trænere og de unge atleter at skabe grundlag for seriøs træning i et uformelt miljø. Der er plads til alle i Silkeborg AK77, og alle vokser sportsligt og menneskeligt i hænderne på Per.

Rene Kvist, Randers Freja
Rene Kvist er her, der og allevegne. Om det er små eller store stævner, samlinger eller mesterskaber, har Rene en smittende positivitet, optimisme og imødekommenhed. Han er en drivkraft i Randers, og har været det i mange år, altid klar til at hjælpe nogen. Han har en stor andel i, at Randers Freja igen er kommet på Danmarkskortet med sportslige resultater og ikke mindst en flot indendørshal, som allerede nu har vist sig som et kæmpe aktiv for klubben.  

Andre indstillede navne var:
Annette Nørgård, Skive AM
Ulla Kolding, Aarhus 1900
Niels Kim Hjorth  
Charlotte Beiter Bomme, Sparta
Andreas Jeppesen, Odense Atletik
Dorte Haahr, Esbjerg AM
Ove Laustsen, Vejle IF
Jacob B. Olesen, Aalborg AM

 

ÅRETS EVENT
Nominerede:

Royal Run
Med Dansk Atletik Forbund som hovedarrangør af årets event Royal Run blev der skabt rammen om et moderne motionsløb på et niveau, som vi hidtil ikke har oplevet i Danmark. Målt på antallet af deltagere blev løbet kun overgået af få andre i hele verden. Royal Run samlede hele motions- og løbedanmark omkring Kronprinsens fødselsdag med løb i fem byer på én dag, og for de lokale arrangørklubber var eventen også et stort aktiv. Med live-dækning på TV 2 fik løbet desuden en eksponering, som man aldrig har set før.

Skole OL i Gentofte (arr. KIF/Gentofte)
Skole OL voksede sig i 2018 større og blev målt på mange parametre en gigantisk succes. Af de mange lokalstævner udmærkede KIF/Gentofte sig for deres Skole OL-stævne, som dels var debutstævne med omkring 1000 deltagere og dels var et samarbejde mellem to klubber og Gentofte Kommune. Man trak også en masse ekstra VIP-folk ind og fik skabt en rigtig flot ramme for stævnet.

CPH Half (arr. Sparta/DAF)
Copenhagen Half Marathon samlede den 16. september over 22.000 løbere til en løbsfest af dimensioner. Trods et svimlende højt sportsligt niveau de seneste år, lykkedes det at overgå dette i 2018. Med en europarekord hos kvinderne samt otte mænd under 1 time markerede CPH Half sig som et af verdens bedste halvmaratonløb, om ikke det bedste. Med direkte transmission på DR1 bidrog eventen også til at eksponere motions- og eliteløb i smuk forening.

Andre indstillede events var:
NM-U20 i Hvidovre
TRACKS 2018
Copenhagen Athletics Games
DM Kort Cross i Aalborg
DM-inde i Skive

 

ÅRETS UNGDOMSTALENT
Nominerede:

Casper Jørgensen, Sparta AM
Casper havde et fantastisk år med dansk U20 rekord i både diskoskast og kuglestød. Nok nåede han ikke finalen ved VM-U20, men med guld ved NM-U20 samt sejr ved Europa Cup’en fik han afsluttet sit sidste år som junior med manér. Det var yderst tæt på, at han ved Store DM også havde vundet sin første titel som senior, men meget tyder på, at der de kommende år venter mange titler til Casper, som i hele ti konkurrencer i år formåede at kaste længere end sit længste i 2017.

Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta AM
20,99 sek. på en 200 meter som bare 16-årig taler for sig selv. Tazana Kamanga-Dyrbak var ikke kendt af mange før denne sæson, men det uhyre spændende talent fik i dén grad slået sit navn fast. Med 4. pladsen ved EM-U18 kvalificerede han sig som eneste danske atletikudøver til Ungdoms-OL i Buenos Aires. Tazana lod ingen i tvivl om, at han er én, vi skal holde øje med i de kommende år.

Andreas Lindgreen, Sparta AM
Selvom en dårlig dag ved Store DM kostede i det samlede indtryk, kan man ikke komme uden om Andreas Lindgreen. Den 20-årige Sparta-løber stod i 2018 for de tre hurtigste tider på 1500 meter og forbedrede sig i løbet af sæsonen med knap fire sekunder. Hans bedste tid 3:41,56 min. var samtidig en forbedring af Tom B. Hansens årgangsrekord fra 1968, og ved NM-U23 kunne Andreas ligeledes løbe først over målstregen.
  
Andre indstillede navne var:
William Devantier, Sparta
Thea Jensen, Hvidovre AM
Laura Valgreen, Odense Atletik
Christoffer Frost Johansen, Sdr. Omme
Freja Wærness, Aalborg AM
Spartas mandlige U20-hold

 

ÅRETS UNGE LEDER
Nominerede:

Mikkel Hansen, KIF
På to år har Mikkel Hansen formået at skabe et unikt U18-hold i Københavns IF. Det har været med til at fastholde mange af de unge i klubben, hvilket tidligere ellers har været en stor udfordring i KIF. Mikkel har vendt den udvikling i positiv retning med sit fantastiske drive, som binder holdet sammen. Han lægger kolossalt meget tid i holdet og tænker hele tiden i nye baner for at skabe de bedste rammer for atleterne. Samtidig har han også været dybt involveret i European Athletics’ Young Leaders-projekt.

Mikkel Roald-Arbøl, Sparta AM
Mikkel er en ung leder med mange jern i ilden. Efter at have været i Hvidovre AM, hvor han deltog i bestyrelses-, udvalgs-, og trænerarbejde, flyttede han i 2013 til Sparta, hvor han har fortsat sit virke. Mikkel er vellidt blandt atleter såvel som trænere, og han har udover sin trænergerning gjort et stort stykke arbejde i Spartas ungdomsudvalg, hvor han nu er næstformand. Da Spartas drengehold i sidste måned vandt sølv ved Europa Cup’en, var det med Mikkel som holdleder.
 
Tanja Ravnholt, Hvidovre AM
Tanja er den daglige drivkraft og motor i udviklingen af ungdomsafdelingen i Hvidovre AM, hvor hun de seneste tre år har haft det overordnede ansvar som Ungdomschef. Alle siger, at det er umuligt for en klub at undgå et stort frafald af aktive i den sene teenagealder. Gennem målrettet arbejde har Tanja modbevist dette og sørget for, at gruppen er gået fra blot en håndfuld atleter til nu at være på mere end 25 aktive. Hun er således kommet overbevisende i mål med en ellers umulig udfordring.

Andre indstillede navne var:
Anna B. Olsson, Sparta AM
Tobias Meier , Skive AM/Atletik TV


ÅRETS TRÆNER

Nominerede


Erik Madsen, Skive AM

Erik har gennem mange år bevist sig som en rigtig dygtig sprinttræner i Skive AM, hvor han har stået bag så stærke navne som Morten Dalgaard Madsen og Emil Mader Kjær. Ligeledes deler Erik gavmildt ud af sin store erfaring og viden til hele dansk atletik. Senest var han træner for det 4x100 meter hold, som ved NM-U20 overraskede stort ved at besejre de andre nordiske hold. Han er et forbillede for livslang trænergerning, når han i en alder af 82 år stadig er træner på allerhøjeste niveau. Dét fortjener anerkendelse.

Thomas Cortebeeck, Aarhus 1900
Thomas Cortebeeck har tidligere bekræftet sit format som højdespringstræner, først med Janick Klausens EM-finaleplads i 2011, senere med Jonas Kløjgårds guld ved EM-U20. I 2018 bar Cortebeecks minutiøse og vedholdende arbejde igen frugt med Jonas Kløjgårds 2.26-spring & EM-kvalifikation samt Mads Moes Larsens markante forbedring til 2.10 meter. Cortebeecks viden om træningsfysiologi er stor, og han formår at få omsat teori i praksis, ligesom at han også er dygtig til at formidle sin viden. Med sine stadig kun 36 år har vi formentlig kun set begyndelsen til en stor trænerkarriere.
  
Carsten Bomme, Sparta AM
Han har fungeret som kastetræner i Sparta i mange år og stået bag flere rekordsættere. I 2018 fortsatte Carsten Bommes kastere med at imponere, ikke mindst Casper Jørgensen, som forbedrede U20-rekorderne i både diskos og kugle, samt de andre diskoskastere, Lisa Brix og Katrine Bebe, som igennem hele sæsonen viste et for dansk atletik uvant højt niveau. Som landstræner i kast er Bomme engageret udover klubgrænser og har formået at skabe et enestående godt kastemiljø herhjemme.

Andre indstillede navne var:
Michael Bruun Jepsen, Hvidovre AM
Tom O. Jensen, Esbjerg AM
Carsten Rytter, Bagsværd AC 2
Kim Birk, Sparta AM
Jacob B. Olesen, Aalborg AM
Kersti Jakobsen, Blovstrød Løverne
Bo Lindholm, Sparta AM
Johnny Bagge, Bagsværd AC
Freddy Holse, IK Olympia
Claus Ulnitz, FIF

 

ÅRETS MASTER
Nominerede

Maria Sløk Hansen, Hvidovre AM

Maria Sløk Hansen fik i år som 35-årig sin debut som international Master. Det blev en kæmpe succes.  Først debuterede hun med EM-guld indendørs i Madrid, og i august satte hun trumf på med VM-titlen i Malaga efter et stød på 15.53 meter –  dansk masters-rekord og hendes længste stød i fire år. Senere samme sted hentede hun endnu en guldmedalje i kastefemkampen og blev den mest vindende atlet på det danske hold.

Jan Cordius, Sparta AM
Jan Cordius hentede i 90erne et utal af DM-titler i kast, hvor han beherskede alle disciplinerne. Efter flere års pause dukkede han op i masters-atletikken, hvor han nu igen – i 50+ klassen - henter medaljer på stribe. Den genvundne motivation tjener som stor inspiration for andre, og sportsligt blev 2018 en stor succes med guld, sølv og bronze ved VM i Malaga. Cordius er desuden en inspirerende person, der gerne deler ud af sin mangeårige erfaring og viden fra atletikkens verden.

Jens Myrup Noe, Holbæk LMK
80 år gammel løb Jens ved Masters-VM en halvmaraton på under to timer. Det var dansk masters-rekord i klassen og indbragte ham en bronzemedalje i Malaga. En medalje, som kom efter to 4. pladser på lidt kortere distancer. Med præstationen rykker Jens Myrup Noe grænsen for, hvad man kan opnå, efter at de 80 år er rundet. Dét tjener selvsagt som stor inspiration for de tusinder af danskere i alle aldre, som jævnligt holder formen ved lige med løb.  

Andre nominerede navne var:
Tom O. Jensen, Esbjerg AM
Jacob Møller Iversen, Bremdal Idrætsforening
Pia Riber Iversen, Bremdal Idrætsforening 

 

ÅRETS ATLET
Nominerede

Det kvindelige stafetlandshold

(Louise Østergård - Ida Karstoft - Mette Graversgaard - Mathilde U. Kramer)
Den 35 år gamle danske rekord på kvindernes 4x100 meter blev i 2018 forbedret to gange. Den sidste gang – ved EM i Berlin – fik rekorden et tryk, som ikke mange på forhånd havde troet muligt. Tiden 44,09 sekunder rakte til en 11. plads og var kulminationen på en stor holdpræstation i en ellers individuel idræt, som vakte genlyd i den danske atletikverden. Fire løbere fra fire forskellige klubber, som også deltog ved to Diamond League-stævner.

Andreas Bube, Bagsværd AC
Andreas Bube viste i 2018 sit højeste niveau i lang tid. Med finalepladsen på 800 meter ved EM i Berlin fik han skrevet endnu et kapitel i en glorværdig karriere og styrket sin position som en af dansk atletiks største mellemdistanceløbere nogensinde. Bube er med sin dedikation og sin dybe seriøsitet fortsat en rollemodel i dansk atletik.
 
Anna Emilie Møller, Blovstrød Løverne
Anna har flyttet sig fra at være talent til at høre til i den internationale elite. Ved EM i Berlin nåede hun for første gang sin første store finale som senior. I finalen på 3000 meter forhindring satte han dansk rekord på 7. pladsen og viste igen sin store fightervilje. Sæsonen blev rundet fornemt af med deltagelse i Continental Cup, hvor hun i et meget specielt løb overraskede alt og alle med 4. pladsen, og igen for alvor viste, at hun hører med på højeste niveau.

Andre indstillede atleter var:
Mette Graversgaard, Aarhus 1900
Abdi Hakin Ulad, Hvidovre AM

 

------------------------------------------------------------------------------------------


Sæt dit X
Til og med søndag d. 14. oktober kan du afgive sin stemme i alle otte kategorier på dette link (afstemning lukket). Ved Atletikkens Årsfest vil der være endnu en stemmerunde blandt de fremmødte, inden de endelige vindere er fundet. Hver afstemning vil blive vægtet ligeligt.

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund