Abdi på vej mod sin femte sejr i Eremitageløbet. (Michael Hyllested)

Eremitageløbet

Abdi tilbage i Dyrehaven med suveræn sejr

07. oktober 2018 · Jeppe Weinreich

Abdi Hakin Ulad var i en klasse for sig, da han søndag tog sin femte sejr på seks år i Eremitageløbet. Endnu mere suveræn var Sylvia Kiberenge hos kvinderne.

Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) havde grund til at smile, da han søndag vandt jubilæumsudgaven af Eremitageløbet. Skaden, som han pådrog sig i maratonløbet ved EM for to måneder siden, var karrierens største skuffelse. Nu vendte han stærkt tilbage i stort set samme stil som i fjor med vindertiden 40:07 – bare tre sekunder langsommere end sidste år. Det var Abdis femte sejr på seks år, og dermed nærmer han sig de to mest vindende herrer i løbets historie: Carsten Jørgensen og Dennis Jensen, der hver vandt seks gange i perioden 1993-2006. En rekord, han nu kan øjne.

”Eremitageløbet er et historisk løb, og jeg går selv meget op i historie, så det vil betyde meget for mig, hvis jeg kunne slå rekorden,” sagde Abdi Hakin Ulad til BT. ”Det har været en svær sæson, men det var et mål for mig at komme til Eremitageløbet – dels for at forsvare min titel, men også fordi jeg gerne ville være en del af det fællesskab, det er at være med til løbet. Det spreder så megen glæde.”

Abdis sejrsmargin ned til løbets nr. 2, Marcus Rønn (Blovstrød), var på 1.21 min.

Sylvia Kiberenge (Sparta), der for bare en uge siden satte løbsrekord ved det 30 km lange Lidingöloppet, behøvede ikke at anstrenge sig for at tage sin tredje sejr på fire år. Hendes tid 46:33 var således to minutter langsommere end i fjor. For Sylvia er fokus på Frankfurt Marathon om tre uger. Fire minutter efter hende tog masters-løberen Mette Willer (Sparta) 2. pladsen med 50:47 min.

Godt 14.000 løbere deltog i den 50. udgave af løbet.