Cross Nationals 1. runde

Abdi tilbage i Korsør med suveræn sejr

27. oktober 2018 · Jeppe Weinreich

Abdi Hakin Ulad leverede en magtdemonstration ved lørdagens crossrunde i Korsør, hvor en strid blæst sørgede for svære forhold. Efter afbud fra Simone Glad kunne Sara Schou Kristensen vinde hos kvinderne, mens to 14-årige talenter lyste op i juniorklassen.

Abdi Hakin Ulad (Hvidovre AM) vendte lørdag tilbage til Korsør, hvor hans karriere begyndte. Og det skete med en overlegen sejr ved 1. runde af Cross Nationals. På en kuperet græsmark, hvor en strid vind gav løberne svære forhold, sagde Abdi farvel til resten af feltet efter 3 km, og dermed var løbet afgjort.

”Jo, det gik fint i dag. Bakkerne var faktisk ikke det hårdeste, da vi her havde vind i ryggen. Det første flade stykke var til gengæld klart det hårdeste,” lød det efter løbet fra Abdi, der på den sidste af de fire runder kunne tillade sig at tabe 12 sekunder i forhold til Mikkel Dahl-Jessen (AGF), der efter en stærk finish vandt kampen om 2. pladsen klart foran Hechmann Mikkeller-løberne Thomas Wade og Peter Glans. Thijs Nijhuis (Viborg AM) lagde sig fra start et pænt stykke nede i feltet, men fik sikkert arbejdet sig op til en 5. plads. Som fjerdebedste dansker tyder alt også på, at han vil få, hvad han kom efter: en plads i truppen til NM. Trods tilgangen af Peter Glans måtte Hechmann Mikkeller se sig slået af AGF i holdkonkurrencen. Aarhusianerne understregede deres store bredde med hele syv løbere i top-17. Odense Atletik tog 3. pladsen, og lidt uventet var klubbens bedste mand på en flot 7. plads her Jonas Gertsen, der sidste år havde tre sejre i juniorklassen.

Kvinderne
Sara Schou Kristensen (45) på vej mod sin første sejr i vinterturneringen.

Storfavoritten hos kvinderne, Simone Glad (Sparta), måtte trække sig grundet problemer med akillessenen. I hendes fravær vandt Sara Schou Kristensen (Blovstrød) hos kvinderne, mens 22-årige Marie Aagaard Poulsen (1900) højst overraskende tog 2. pladsen foran en anden 1900-løber, 51-årige Susanne Pallesen.

Emma

To 14-årige imponerer
I juniorpigernes løb tog Laura Valgreen (Odense Atletik) teten fra start. Fire piger udgjorde længe en førergruppe, men til sidst viste Kolding-løberen Emma Kiplagat Kondrup (foto foroven) sig som den bedste løber. Det kun 14-årige talent var skadet en stor del af sommeren, men viste på glædelig vis, at hun er tilbage og stærkere end nogensinde før. 11 sekunder senere fulgte AGF’s Kristine Mygind Sørensen, der havde disponeret godt med kræfterne, og på sidste omgang avancerede flere pladser. Dermed anbefalede hun sig til en plads på holdet ved NM.

Hos drengene leverede Markus Kirk Kjeldsen (SAK77) en overbevisende sejr. Den 17-årige Silkeborg-løber valgte at gå i front fra start, og på intet tidspunKirkkt behøvede han at se sig om. I mål var han 13 sekunder foran den kun 14-årige Axel Vang Christensen (FIF Hillerød) på 2. pladsen. For fire uger siden imponerede det purunge talent med 32:16 min. (DUR14) på en 10 km ved HCA Marathon, men ligesom Emma Kiplagat må han nok sande, at han endnu er for ung til at stille op ved NM Cross, hvor den nedre aldersgrænse traditionelt er 15 år.

NM-udtagelse
Den nyudnævnte projektleder for Endurance Denmark og ansvarlig for det danske crosshold frem til VM i marts, Lars Lindstrøm, var naturligvis på plads for at iagttage løberne. Dermed er det så op til ham at udtage den endelige trup til NM Cross på Island den 10. november. Holdet forventes udtaget først-kommende tirsdag.