(foto: Lone Dybdal)

Cross Nationals 4. runde

Alm & Glans sejrer i Fredericia

26. januar 2019 · Jeppe Weinreich

Lørdagens crossrunde bød på en sikker sejr til Maja Alm foran Simone Glad, mens Peter Glans hos mændene ligeledes levede op til favoritrollen.

Maja Alm (AGF) og Peter Glans (HMRC) levede begge op til deres favoritværdighed, da 4. runde af Cross Nationals lørdag blev afviklet i Fredericia. På det frosthårde, snedækkede underlag formåede Simone Glad (Sparta) på den første af de tre omgange at følge med Alm, men herefter måtte hun slippe. Mens Alm satte tempoet op, gik det den modsatte vej for Glad. Alms forspring blev udbygget til 25 sekunder, mens Glad igen var 41 sekunder foran Aarhus Fremads Helene Svane på 3. pladsen. Holdmæssigt vandt AGF foran Sparta, og dermed ligger det fast, at det står helt lige mellem de to hold før sidste runde d. 9/3 i Roskilde (DM Cross).

Ikke langt efter Svane fulgte Emma Kiplagat Kondrup (Kolding KFUM), som dermed vandt U20-klassen. Sophie Søefeldt (Sparta) var godt med det meste af vejen, men tabte på det sidste stykke seks sekunder.

Kvindefelt
Fredericia Løbeklub stod for en fin afvikling af løbet. Den alternative rute - som grundet vintervejret måtte tages i brug - viste sig at være ganske hård. (foto: Lone Dybdal)

Herning vinder holdløbet
Hos mændene lagde Peter Glans (HMRC) sig i spidsen fra start, og det var kun Jacob Stengaard (OA/OGF) som hang på. Denne gik dog noget ned til sidst, og med en god finish kunne dagens positive overraskelse, Magnus Dewett (Herning LK), dermed slutte på en 2. plads, tre sekunder foran Stengaard.

Herning LK - med Jesper Faurschou på 4. pladsen - vandt holdkonkurrencen for første gang denne sæson, men AGF ligger stadig til at tage den samlede sejr i sidste runde med mindre herningenserne sejrer igen.

Glans
Peter Glans på vej mod sejren, efterfulgt af Hernings Magnus Dewett. (Lone Dybdal)

Østdal sejrer i suveræn stil
17-årige Anton Østdal (Bagsværd AC) vandt en overlegen sejr i juniorklassen, hvor han med tiden 19:33 min. faktisk kun blev slået af seks seniorer. Vinderen af de første tre runder, Markus Kirk Kjeldsen (SAK77), måtte melde afbud grundet sygdom. Med 15-årige Joel Ibler Lillesø på 3. pladsen sikrede Bagsværd AC sig den samlede holdsejr i turneringen (hvor 5. runde for juniorholdenes vedkommende ikke tæller med). Hos pigerne vandt Sparta med dagens sejr samlet lige foran AGF.