Jackson Kibet Limo løb den hurtigste maratontid nogensinde i Danmark, da han vandt Telenor CPH Marathon. (Foto: Sparta)

Telenor Copenhagen Marathon

Fantastisk rekord ved Telenor Copenhagen Marathon

19. maj 2019 · Telenor Copenhagen Marathon

Jackson Kibet Limo fra Kenya løb den hurtigste maratontid nogensinde på dansk grund, da han vandt Telenor Copenhagen Marathon.

Måluret stod på 2.09.54 timer da Jackson Kibet Limo fra Kenya krydsede målstregen efter de 42,195 kilometer rundt i hovedstaden. Dermed løb han den hurtigste maratontid, der nogensinde er løbet på dansk grund, og det var præcis det, man havde håbet på hos arrangørerne.

Limo var en del af førergruppen lige fra start, og de passerede halvmaraton i tiden 64.18 minutter, og hele vejen havde førergruppen kurs mod en ny rekord på dansk grund. Limo blev dag sat ved 29 kilometer, og der lignede han ikke en vinder,  han forklarede efterfølgende, at han havde følt lidt krampe ved 29 kilometer, men han kom tilbage i front ved 37 kilomter, og derfra så han sig ikke tilbage.

Da han krydsede målstregen havde han sat løbets nummer to Vicor Kiplimo fra Etiopien med over et minut, men Kiplimo løb ligeledes en fantastisk tid, da han løb 2.11.04 timer, hvilket var hurtigere end den løbsrekord, som William Morwabe satte sidste år. Netop Morwabe var en af favoritterne i år, men han måtte tage til takke med en fjerdeplads.