Loading...

Etalemahu Zeleke Habtewold er nu den hurtigste kvinde, der nogensinde har løbet maraton på dansk grund. (Foto: Sparta)

Telenor Copenhagen Marathon

Kvinderne brød magiske grænse ved Telenor Copenhagen Marathon

19. maj 2019 · Telenor Copenhagen Marathon

Etalemahu Zeleke Habtewold fra Etiopien satte en ny fantastisk rekord ved Telenor Copenhagen marathon. Hun løb 2.29.29 timer, og dermed er hun den første kvinde til at løbe under 2.30.00 timer på dansk grund.

Den 40. udgave af Copenhagen Marathon blev på mange parametre historisk. Allerede før løbet blev skudt i gang stod det fast, at der med 13.300 deltagere var ny deltagerrekord. Eliteløberne var også i topform, og både på mande- og kvindesiden blev der løbet den hurtigste tid nogensinde på dansk grund.

2.29.29 timer skulle Etalemahu Zeleke Habtewold fra Etiopien bruge på at tilbagelægge de 42,192  kilometer, og dermed krydsede hun målstregen som den første kvinde.

Hun var en del af en større førergruppe, som fra start af lå til at sætte en solid rekord. De krydsede således halvmaraton i 73.13 minutter, men som løbet skred frem, fik varmen større og større betydning.

Habtewold rykkede fra løbets nummer to Dinknesh Mekash ved 32 kilometer, men Mekash formåede at komme tilbage igen. Hun måtte da give fortabt ved 39 kilometer, da Habtewold rykkede endnu en gang og løb alene i mål i den fantastiske tid 2.29.29 timer. Mekash blev nummer to i 2.30.22 timer, hvilket ligeledes var hurtigere end den eksisterende løbsrekord. Nummer tre blev Aberu Ayana Mulisa ligeledes fra Ethiopien.

© Copyright Dansk Atletik Forbund