Christian Gundersen vandt guld i U23 herreklassen, og Anna Lange vandt bronze i kvindernes U23 klasse til NM Mangekamp i Uppsala, Sverige.

Nordisk Mesterskab - Mangekamp

Flotte præstationer ved NM Mangekamp i Uppsala, Sverige

09. juni 2019 · Christian Jørn

NM Mangekamp fandt sted i weekenden i Uppsala i Sverige. Det var Nordisk Mesterskab for U23, U20 og U18. Kvinderne konkurrerede i syvkamp mens herrerne konkurrerede i tikamp. Der var mange flotte præstationer.

I alt var 10 atleter afsted, hvoraf halvdelen var debutanter ved et nordisk mesterskab.

Mesterskabet fandt sted over to dage. Vejrforholdene var temmelig svære med høj sol og trykkende varme med tæt på 30 grader om lørdagen, og regn og kulde med under 20 grader om søndagen. Det blæste kraftigt begge dage, hvilket også medførte at der var vindforhold der gjorde visse resultater ugyldige som rekorder men gyldige i placeringskampen som en mangekamp er.

CHRISTIAN GUNDERSEN NY U23 NORDISK MESTER

Christian Gundersen (Sparta AM) blev nordisk mester i U23 klassen, og endte derfor med at træde højest på podiet da han efter de to dage havde fået kæmpet sig til 6.633 point, med fin afstand til 2. pladsen der var Tuomas Valle fra Finland der fik 6.365 point.

NM Mangekamp 2019 Christian

ANNA LANGE TAGER BRONZE I U23

I Kvinderne U23 klasse fik Anna Ø. Lange (Sparta AM) også kæmpet sig flot til en medalje med hendes 3. plads med 5.207 point, med 121 point op til 2. pladsen og 128 point op til 1. pladsen.

NM Mangekamp 2019 3

JOSEFINE SKIFTER ANDERSEN KVALIFICERET TIL EYOF

Blandt de mange flotte præstationer så vi også Josefine Skifter Andersen (Slagelse Atletik DELTA), der klarede kravet til European Youth Olympic Festival (EYOF) som var på 5.150 point, og med sine imponerende 5.278 point skal hun altså nu til Baku i Aserbajdsjan i juli.

I drengenes U18 klasse var Nikolaj Grønbech (Sparta AM) godt med i medaljekampen men måtte desværre opgive undervejs pga. sygdom på andendagen.