Thijs Nijhuis vandt tidligere i juni DM 10 km landevej. Nu løb han samme distance, bare på banen. Ca. 30 sekunder hurtigere. Foto: Christian Jørn, fra DM 10 km.

E-CUP 10.000M

Thijs Nijhuis godt på vej til maraton ved VM i Doha med ny PR på 10.000m

06. juli 2019 · Christian Jørn

Thijs Nijhuis løb i forberedelserne mod VM i Doha på maraton i aften 10.000m E-cup i England, og løb ind som nr. 9 i sit heat i ny stor PR på 29.03.60 min.

E-CUP 10.000m Resultater

Thijs Nijhuis har et fascinerende løbe-CV. Han er pt. regerende dansk mester på 1500m, 10 km, halvmaraton og maraton, og så er han kvalificeret til oktober måneds IAAF Doha 2019 VM i Atletik med en imponerende tid på 2.14.18 min. på sit blot 2. maraton i april måned i år i Düsseldorf.

RR DM10 Lowquality 14

Thijs fra DM 10 km i 2019. Foto: Christian Jørn

Her til aften løb han E-cup 10.000m til det festlige baneløb “Night of the 10.000m PBs” i England. Læs mere om løbets særlige historie her.

Thijs er pt. i hvad man kan kalde en lille off-season, men sammen med sin træner, Niels Kim Hjort, og Dansk Atletik blev det besluttet at det gav mening at deltage i dette 10.000m løb som en del af forberedelse frem mod VM Doha i oktober måned. Off-season pt. er dog ikke uden løb, da han løber op mod 180 km. om ugen pt., men det er uden den store kvalitet, ifølge træner, Niels Kim Hjorth.

Sådanne et løb er et rigtigt godt grundlag og giver et godt fingerpeg om hvorvidt han er på rette vej.”, lyder det fra Niels Kim Hjorth.

Tidligere i juni vandt Thijs Nijhuis DM 10 km landevej i 29.32 min.

NY STOR PR TIL THIJS NIJHUIS

Her til 10.000m’eren løb Thijs 29.03.60 min. som er ny stor PR. Før var den 29.19.17 min. fra 2015. Det er den hurtigste danske tid i år, også hvis man medregner 10 km på landevej, hvor Ole Hesselbjerg tidligere på året løb 29.15 min. i Holland.

Thijs skulle tidligere i juni have løbet en 5000m i udlandet, men den blev aflyst pga. for voldsomt vejr. Han løb dog for nyligt pace for klubkammeraten, Alexander Tengblad Nikolaisen, der skulle løbe 5000m kvalifikationskrav til EM U20 på 14.45 min. Her løb Thijs 14.35.58 min. og Alexander 14.36.21 min.

TRACKS_2018_T10-13

Thijs Nijhuis fra et sub14 min 5000m forsøg på hans hjemmebane i Viborg i 2018. Foto: Christian Jørn

NR. 13 PÅ ALLETIDERS 10.000M LISTEN

Thijs indtager med sin nye PR 13. pladsen på listen over de hurtigste danske tider på 10.000m. Se listen her.

Alletiders Rangliste 10.000m

"VI HAR EN PLAN", IFØLGE NIELS KIM HJORTH

Træner, Niels Kim Hjorth, siger følgende om skiftet fra en satsning på 5000m mod OL (som Thijs prøvede mod Rio i 2016) til en satsning på maraton, som han nu er kvalificeret til VM på.

"Vi sadlede om, da OL på 5000m var langt væk, og med en pause i juni i 2018 der var lidt træls, så var det med at tage en beslutning. Vi valgte at ville vinde forsøge at vinde DM på 1500m og samtidig blot 5 uger efter løbe den første maraton ved DM i Odense på den distance. Det var lidt vanskeligt, men vi lærte meget mht. form model, og det holdt fint til Düsseldorf og VM kvalifikation. Det er det første vi/jeg gør med løbere. Det er at finde en model for hvordan de har en god dag den vigtige konkurrencedag. Det giver en vis ro og tiltro til dagen. Nu må vi se i Doha. Vi har en plan.", lyder det fra Niels Kim Hjorth.

FORBEREDELSEN MOD VM I DOHA PÅ MARATON STARTER FOR ALVOR NU

Planen er nu, at Thijs har én uges pause og så starter forberedelserne mod VM Doha for alvor. De næste 6-8 uger vil flytte grænser, ifølge Niels Kim Hjorth. Thijs træner tilpasset Arthur Lydiard træning, efter Niels Kim Hjorths guidance, hvor fokus er, at det altid er tilpasset den enkelte løber efter mål, måldistance, ambition, livssituation, træningsalder, dagsform  og humør, fortæller Niels Kim Hjorth.

TRACKS_2018_T7-198

Thijs Nijhuis fra et TRACKS stævne på Aarhus Stadion i 2018, hvor han hjalp nogle unge klubkammerater med pace. Foto: Christian Jørn