Halvmarathonholdet overrækkes bronzemedaljerne fra indsatsen på sidstedagen af Universiaden. Foto: Bjørn Nyholm.

UNIVERSIADEN 2019 NAPOLI

Herrerne løber sig til holdbronze på halvmarathon til Universiaden

14. juli 2019 · Christian Jørn

Danskerne tog holdbronze på halvmarathonet på sidstedagen af Universiaden. Læs om det, og flere andre danskeres præstationer.

Universiadens sidste dag rent atletikmæssigt startede tidligt, da der skulle løbes halvmarathon kl. 7. Med hele 5 løbere (Alberte Kjær, Marie Aagaard, Jacob Simonsen, Frederik Ernst og Martin Egebjerg Olsen) til start havde den danske delegation nok at se til med at udlevere væske og heppe undervejs.

DSC_5473

Fra venstre; Martin Egebjerg Olsen, Frederik Ernst, Jacob Simonsen, Alberte Kjær og Marie Aagaard. Foto: Bjørn Nyholm.

Ruten var 3 omgange af ca. 7km på en fuldstændig flad og lige vej ned langs vandet. Med 28 grader var der lagt op til en varm dag og løberne var blevet fortalt at et konservativt udlæg nok kunne give gode placeringer mod slutning, eftersom vi havde set folk falde som fluer på 10.000m.

DSC_5284

Der skulle blandt andet kammeratskab til at tackle den voldsomme varme på halvmarathonet. Foto: Bjørn Nyholm.

Jacob Simonsen løb som eneste et lidt offensivt løb og lå med blandt de førende ud til omkring 5 km mærket. De andre løbe konservativ og begyndte stille og roligt at hente folk på anden og især tredje omgang, selvom det var varmt og ikke så sjovt mod slutning, så sluttede alle flot af. Det resulterede i at Alberte løb 1.19 og endte på en 16. plads.

DSC_5421

Marie Aagaard efter målgang. Foto: Bjørn Nyholm.

Marie Aagaard løb ligeledes fornuftigt og selvom hun taber lidt tid mod slutning, ligesom alle andre, som kom hun i mål som nr. 24 i tiden 1.27. Det skal siges at samtlige løbere var 3-7 min over deres PR.

DSC_5370

Alberte Kjær. Foto: Bjørn Nyholm.

Mens Jacob havde lagt fra land så havde de andre to danske drenge fundet hinanden og passerede et stykke efter hovedfeltet. Lidt efter halvvejs startede Ernst sin march frem i feltet, hvor han henter og 10 løbere på sidste halvdel.

DSC_5257

Jacob Simonsen. Foto: Bjørn Nyholm.

I mål endte Jacob på en 13. Plads i 1.09.17, Ernst blev nummer 17 i 1.10.05 og Martin Egebjerg nuppede en 23’ende plads i 1.11.07. Alle var glade og det de danske herrer sikrede sig en 4. plads. Dog kom der hurtigt rygter frem om, at Kina havde taget væske udenfor zonerne, hvilket naturligvis ikke er tilladt. Tilbage på hotellet fandt vi video materiale af at kineserne havde fået væske over flere omgang udenfor zonerne og vi lagde derfor protest. Nogle timer senere og meget spænding videre var dommen at kineserne blev disket og at det danske hold havde vundet HOLD BRONZE!!

DSC_5526

Medaljeoverrækkelse af dansk holdbronze på halvmarathon. Foto: Bjørn Nyholm.

DSC_5425

Træner/holdleder, Thijs Nijhuis, og Martin Egebjerg Olsen. Foto: Bjørn Nyholm.

Medaljerne skulle hænges om nakken på de danske halvmarathonløbere og det skete på stadion, hvor der samtidig var dansk deltagelse i to finaler på hhv. længdespring og 5000m begge for herrer.

DSC_5768

Jakob Dybdal. Foto: Bjørn Nyholm.

Jakob Dybdal fik lov at runde det hele af med at løbe sit fjerde løb på blot fem dage, da han var klar til 5000m finalen. Løbet blev en lidt taktisk affære afbrudt af nogle virkelig hårde ryk undervejs. Jacob endte lige akkurat sidst i finalen med 14.41, men avancerede til en 14. plads, idet den algeriske løber blev disket.

DSC_5657

For Benjamin Gabrielsen var målet at prøvede at springe langt nok, til at få 3 ekstra forsøg. Det krævede en top 8 placering efter de første 3 spring. Med 3 rigtig gode spring, alle over 7,50m landede han lige akkurat uden for den magiske top 8. Men med nyt sæsonbedste på 7,61m i finalen var han umiddelbart temmelig tilfreds. Han endte på en 10. plads samlet set.