Ida Karstoft der omfavner Thea Haahr ved DM i Esbjerg, hvor Thea netop har vundet 100m Hæk. De deltog begge ved Memorial Rasschaert i weekenden med flere andre danskere. Foto: Christian Jørn

Weekenden bød på dansk rekord i diskoskast. Udover det var flere andre danskere også i aktion med flotte præstationer ved Memorial Rasschaert i Belgien og TRACKS i Aarhus. Læs om weekenden her.

Mange danskere var i aktion i indeværende weekend. En præstation overstrålede det hele. Lisa Brix kaster ny dansk rekord i diskoskast med et kast på 57.11 meter og sletter dermed den blot 35 dage gamle rekord som klubkammeraten, Kathrine Bebe, slog i slutningen af juni.

Læs alt om Lisa Brixs danske rekord her.

MEMORIAL RASSCHAERT

Ida Karstoft løb tidligere i år i maj den 2. hurtigste 200m’er af en dansk kvinde nogensinde med 23.57 sek. i 0.0 vind. Med det og med al successen for de danske stafetpiger gik det godt, rigtig godt.

Hun blev så desværre ved Copenhagen Athletics Games i juni for godt og vel 7 uger siden ramt af en fiberskade.

CAG_2019_Christian _Jørn _20190629-27

Ida Karstoft med fiberskaden under CAG. Foto: Christian Jørn

Nu er hun tilbage, og det viser hun ved i Belgien til Memorial Rasschaert i weekenden at løbe sin anden hurtigste tid på 23.82 sek. (0.8). Det er således også den 2. hurtigste tid på den danske rangliste i år, da den akkurat overgår Astrid Glenner-Frandsens 23.84 sek. tid fra Folksam Grand Prix Varberg tidligere i juli.

Ida Karstoft har stemplet ind igen efter sin skade må man sige, og vi får hende allerede at se igen til EM Hold i weekenden i Kroatien på 200m og måske 4x100m, hvor hun er en del af det udtagne danske landshold.

"Det er dejligt at være tilbage og så er det jo sønt at jeg stadig kan løbe under 24 sek. trods minimal sprinttræning i 2 måneder! Så nu skal jeg bare i form igen", beretter Ida Karstoft.

Til Memorial Rasschaert var også andre danskere, heriblandt nykårede danske mestre.

Den danske mester på 100m Hæk, Thea Haahr, der topper den danske rangliste på 100m Hæk i år med 13.51 sek., løb 100m Hæk på 13.61 sek. (-0.2), og viser fortsat at løbe meget stabilt.

Thea Haahr

Thea Haahr efter at have vundet det danske mesterskab på 100m Hæk. Foto: Christian Jørn.

Mikkel Dahl-Jessen og Mikael Johnsen løb begge 1500m, på hhv. 3.42.00 min. og 3.43.63 min. Mikkel Dahl-Jessen der måtte tage til tanke med sølv på 1500m til DM, men som vandt 5000m’eren.

Mikkel

Mikkel Dahl-Jessen efter at have vundet 5000m'eren til DM. Foto: Christian Jørn.

PGH54175

Stina Troest løb sin anden af i år hidtidige to 800m’er løb. Her løb hun sæsonbedste med 2.06.64 min.

Jens Søndergaard Jensen, der i år fik startet sin sæson sent ved først at være klar i juli, løb imponerende 14.10.39 min. der er omtrent 5 sekunder fra PR. Omar Hassan løb i samme heat 14.16.25 min.

PGH54111

Omar Hassan forrest, og Jens Søndergaard Jensen lige bagved. Fra DM på 5000m i Esbjerg. Foto: Christian Jørn.

TRACKS T10 AARHUS

Samtidig som flere danskere løb i Belgien blev der afholdt det 10'ende TRACKS stævne i år i Aarhus, hvor flere fremtrædende danskere var til start blandt et velafholdt stævne der havde alt fra elite til breddedeltagelse som TRACKS stævnerne sædvanligt har.

Vi så sølvvinderen fra sidste weekends 5000m DM, Maja Alm, som debuterede på en udendørs 1500m i tiden 4.21.77 min. Det var dog ikke helt første gang på distancen. Hun løb indendørs-DM hvor hun vandt 1500m i 4.22.42 min.

Maja Alm

Maja Alm på afslutningen af 1500m'eren. Foto: Christian Jørn.

På samme distance løb bronzevinderen på 1500m til DM, Josefine Rytter, samt Line K Schulz i hhv. 4.31.29 min. og 4.37.70 min.

2019_TRACKS_T10_AARHUS_4AUG-91

Fra TRACKS T10 i Aarhus. Line K Schulz, Anders Rydell og Josefine Rytter m.fl. Foto: Christian Jørn.

Maja a

Maja Alm hjalp efter sin egen 1500m med at pace nogle på 5000m. Foto: Christian Jørn.

Sølvvinderen på 800m til DM, Christoffer Frost-Jensen Johansen, løb også til TRACKS. Han følte ikke at han rigtig fik vist sig selv hvad han havde til DM, hvor både semifinalen og finalen blev løbet meget taktisk. Derfor ville han gerne ud og give den gas, og var egentlig umiddelbart ligeglad med at der ikke var andre på samme niveau og at resultatet måske ikke var det samme som havde han løbet i et felt. Han løb 1.21.x min. ved 600m, som er den split han skal ramme for at være omkring en 1.49 min. tid, og endte så med 1.52.64 min. som tiden i et sololøb.

Frost

Christoffer Frost-Jensen Johansen efter sit sololøb. Foto: Christian Jørn.

Joel Ibler Lillesø, der i år har imponeret med især en ungdomsrekord på 3000m med 8.28.97 min. der samtidig skaffede ham en plads til EYOF, løb 1500m. Her ville han gerne igang igen og få lidt revanche fra et uheldigt løb til EYOF tidligere i juli, hvor han måtte gå glip af sine gode medaljechancer på 3000m ved undervejs at blive skubbet og styrte i løbet så han måtte udgå med mindre skrammer. Joel løb 4.00.81 min. på 1500m, og blev lige akkurat overgået af Miles Weders 4.00.79 min.

Joel Ibler LILLESOE_4067

Joel Ibler Lillesø under 3000m'eren til EYOF. Foto: DECA Text&Bild.

Jiel (1)

Joel Ibler Lillesø til højre til TRACKS T10 i Aarhus. Foto: Christian Jørn.

800m danmarksmesteren, Mathilde Diekema, skulle også have løbet til TRACKS T10 på 800m, men meldte afbud fordi hun var lidt sløj.

Den hurtigste på 5000m'eren var et nyt ansigt i dansk baneløb men har lidt af en historie. Det var Theophile Bigirimana der løb 14.43.34 min. Han løb for Aalborg AM. Han kommer fra Rwanda, og deltog faktisk i VM Cross i Aarhus tidligere i år. Efterfølgende blev han i Danmark og bor nu på et flygtningecenter i Aalborg hvor han pt. søger om asyl pga. urolighederne i hjemlandet. Vi så ham også til senior DM, hvor han førte noget af løbet undervejs på 5000m.