Anna Emilie Møller fra VM finalen på 3000m Forhindring. Foto: Ulrik Pedersen.

VM ATLETIK / DOHA 2019

Anna Emilie Møller nr. 7 ved VM i ny dansk rekord

30. september 2019 · Christian Jørn

Anna Emilie Møller smadrer sin egen danske rekord og bliver nr. 7 ved VM finalen på 3000m Forhindring.

Her mandag aften skulle Anna Emilie Møller stå i sin største finale og største konkurrence på banen i sin hidtidige atletikkarriere. Vi så allerede ved VM Cross i marts, at hun stemplede ind i hvad der nu vist godt kan kaldes hendes utvivlsomt bedste år indtil videre i sin karriere.

Hun imponerede ved i indledende heat at løbe ny dansk rekord og ny U23 europarekord med 9.18,92 min. på 3000m Forhindring. Hendes rekord før var 9.24,21 min., også fra i år.

Allerede her overgik hun alles forventinger ved dette VM, på trods af at hun med hendes meget stabile kontinuerlige præstationer har sat høje forventninger til hende ved mesterskaber. Men det her er ikke et hvilket som helst mesterskab. Det er VM.

Lone Dybdal _b 97p 2061_48822247833_o

Fra VM Finalen. Foto: Lone Dybdal.

Nu bliver Anna Møller nr. 7 i VM finalen med NY DANSK REKORD og NY U23 EUROPAREKORD ved at løbe 9.13,46 min. Det er over 10 sekunder hurtigere end hendes bedste tid inden dette VM.

Stort tillykke ønskes til Anna og hendes team, og især hendes træner, Kersti Jakobsen.

Lone Dybdal _b 97p 2126_48822764107_o

Anna Emilie Møller er også tilmeldt 5000m ved dette VM. Den indledende runde løber hun på onsdag kl. 17.25 dansk tid. Tidligere i år løb Anna Emilie Møller ny dansk rekord på 5000m da hun ved EM U23 løb 15.07,70 min. og samtidig vandt EM U23 guld. Dette løb hun efter at have løbet to forhindringsløb inden. Samme kombination som ved dette VM.