Ida Mathilde Steensgaard, der vandt guld i Mixed Team Relay konkurrencen sammen med Nikolaj Dam og Leon Kofoed. Foto: ocrsport.dk

OCR WORLD CHAMPIONSHIPS

Danmark præsterede godt ved OCR verdensmesterskaber

14. oktober 2019 · Christian Jørn

[ Følgende er en beretning, der er sendt til os af Danish Obstacle Course Racing Association. Af Claus Dietz. ]

Denne weekend har der været afholdt verdensmesterskaber i OCR - Obstacle Course Racing. Løbet blev afholdt i Kelvedon i England, der ligger lidt udenfor London. Danmark gjorde det her særdeles godt.

Der blev konkurreret på flere distancer.

• Short Course. ca. 3 km og 25 forhindringer.
  • Standard Course. Ca. 15 km og 75 forhindringer.
  • Team Relay. Opdelt i Speed, Technical, Strength og Teamwork.
  • 100 meter. 8 forhindringer.

Der er en pro-division og aldersgrupper. Derudover kan man (uden kvalifikation) deltage i Journeyman heatet, som er uden for konkurrence, og henvender sig til dem, der deltager for sjov og ikke i konkurrence.

DANMARK ER EN STOR OCR-NATION

Det er ikke første gang vi har danskere på podiet. Ved Europa mesterskaberne i år tog de danske atleter syv guldmedaljer, fire sølvmedaljer og fire bronzemedaljer.

I 2018 afholdte Danmark selv Europamesterskaberne, som blev afholdt i Esbjerg. Se video fra det her og her.

Se også en lille dokumentar, som DOCRA fik lavet til det første Europamesterskab i 2016 her.

FAKTA OM OCR - OBSTACLE COURSE RACING

OCR står for Obstacle Course Racing, eller forhindringsbaneløb på dansk.

OVR-løb er typisk omkring 5-12 km, men der findes også længere distancer, herunder marathondistancer med forhindringer samt 24 timers løb. Der vil typisk være to eller flere forhindringer pr. km. Dette kunne være forhindringer som balancegang, armgang, ropeclimp, vægge der skal forceres og meget mere. Arrangørerne er ofte meget kreative i udvikling af forhindringer.

Screenshot 2019-10-14 18.52.54

OCR-sporten i Danmark har de sidste fem år været i kraftig udvikling i Danmark. Danmark har flere gange markeret sig på den internationale scene, hvor de danske atleter ofte er på podiet. Derfor er Danmark også en af den mest vindende nationer inden for OCR-sporten.

For OCR-sporten er det vigtigt at almindelige motionister kan deltage (uden for konkurrence) og udfordre dem selv på forhindringerne. Dette ses både til de lokale løb og de store mesterskaber.

Screenshot 2019-10-14 18.52.44

Der afholder typisk 20-25 løb om året i Danmark. Danmark var vært for EM i Esbjerg, i 2018. Dansk Atletik Forbund optog OCR som disciplin i januar 2019.

For yderligere information om OCR, kontakt formand for Danish Obstacle Course Racing Association (DOCRA) Claus Dietz på claus.dietz@docr.dk eller tlf. 61261635