Ultralandsholdet fra da de blev Nordiske Mestre tilbage i maj 2019. I 2020 får de muligheden for at gentage successen på dansk jord når Danmark er værter for mesterskabet. Fra venstre: Heine Laursen, Bouchra Eriksen, Fredrik Olaufssen - Nordisk Cup arrangør i Finland, Christina Schifris, Helle Nissen, Kirstine Storgaard og Jane Skov.

NORDISKE MESTERSKABER / ULTRALØB 6 TIMER

Danmark værter for IAU Nordic 6 Hour Challenge i april

15. november 2019 · Christian Jørn

Næste år byder på flere internationale mesterskaber for det danske ultralandshold. Et af dem skal foregå på dansk grund. Det kan nu offentliggøres. Det bliver det Nordiske Mesterskab i 6 timers ultraløb der skal afholdes den 18. april i København. Officielt hedder begivenheden “6 Hour Nordic Challenge 2020”. Læs mere om det her.

Danmark skal være vært for “IAU Nordic 6 Hour Challenge” ultraløbet den 18. april 2020. Det vil være det Nordiske Mesterskab i disciplinen og det vil være et åbent løb som alle kan tilmelde sig, også løbere uden for de nordiske lande.

Der konkurreres i individuelle konkurrencer såvel som i en holdkonkurrence. I holdkonkurrencen vil de tre bedste løberes løbede distance fra hver nation tælle som en samlet totalt løbet distance.

Ultralandstræner, Jesper Kenn Olsen, kunne for nyligt selv offentliggøre nyheden om værtsskabet.

RUTEN

Ruten er en 1,5 km lang ud/hjem rute, der vil være IAU (International Association of Ultrarunners) akkrediteret. Ruten vil være langs Islands Brygge i København. Underlaget vil være hårdt grus.

Rute _kort _L

Skitse over ruten. Skærmbillede fra nordic-ultra.dk.

Rute _det _2xs

Underlaget vil være primært grus. Foto af Islands Brygge i København, hvor løbet tager udgangspunkt.

Tilmelding kan foretages her og deltagerliste kan ses her.

Landsholdet udtages af ultralandsholdets træner, Jesper Kenn Olsen, og landsholdskoordinator, Peter Leisted Bøgevid, på et senere tidspunkt.

Racedirector er Charley Prødel, der kan kontaktes på charley@nordic-ultra.dk.

ET TÆTPAKKET PROGRAM I SEPTEMBER FOR LANDSHOLDET

Udover dette nordiske mesterskab så kan ultralandsholdet se frem til en travl periode i september 2020, især hvad angår landstræner og landsholdskoordinatoren. Der er VM 100km i Holland den 12. september og blot én uge efter er der EM i 24 timers løb i Italien. Der er ifølge landstræner, Jesper Kenn Olsen, som udgangspunkt ikk et sammenfald mellem atleterne til de to mesterskaber.

74649787_507895710056399_191798735334801408_n (1)

Ultralandsholdet ved VM i 24 timers løb, der netop har været afholdt i Albi i Frankrig. Næste år afholdes der EM i 24 timers løb i Italien. Foto: Ultralandsholdet.

Forhåndsudtagelser til bruttotrupperne planlægges foretaget omkring nytår.