Loading...

MELLEM- OG LANGDISTANCELØB

Mikkel Dahl-Jessen starter spændende uge i mellem- og langdistanceløb med sub8 min. på 3000m

12. februar 2020 · Christian Jørn

Mikkel Dahl-Jessen imponerede i efteråret 2019 ved at løbe næsten akkurat 14 minutter på 5000m for første gang. Han fortsætter sin gode form og løb tirsdag aften under 8 minutter på 3000m indendørs. Søndag går han efter at sætte dansk rekord på 5 km landevej i Monaco.

Mikkel Dahl-Jessen (AGF Atletik) har i mange år været en af de stærkeste danskere inden for mellem- og langdistanceløb. Nu lader det til at han har hævet sit niveau og er i sit livs form for tiden. Han var den 30. august 2019 meget tæt på at bryde en magisk grænse ved at løbe under 14 minutter på 5000m for første gang, men med tiden 14.00,39 min. lykkedes det akkurat ikke.

Tirsdag aften brød han så den magiske grænse på 3000m, og så endda indendørs, hvor man siger, at man løber lidt langsommere. Han løb 3000m indendørs ved et stævne hos Odense Atletik. Her løb han imponerende 7.58,99 min. Det var blot to dage efter at have præsteret en god 1500m med landsholdet i Finland, hvor han løb 3.45,84 min.

Alt dette tyder altså på at Mikkel har trænet sig i rigtig god form, og at han også kan eksekvere når det gælder.

SLOG DANSK REKORD MEN FIK DEN IKKE GODKENDT, MEN VIL KUNNE SLÅ DEN IGEN

Ved nytårsløbet i Aarhus imponerede Mikkel Dahl-Jessen også. Her løb han 5 km landevejsløb på 14.18 min. Det var ved Nytårscuppen 4. runde. Han slog altså her den danske rekord på landevej som Abdi Ulad med 14.34 min. var indehaver af.

49303929623_2851cf 8d 08_k

Mikkel Dahl-Jessen og Mikael Johnsen ved nytårsløbet. Foto: Lone Dybdal.

Mikkel blev dog ikke dopingkontrolleret efterfølgende, hvorfor det ikke kan tælle som en ny dansk rekord. Ved danske udendørs seniorrekorder er det et krav, at der foretages dopingkontrol, medmindre der af forskellige årsager kan dispenseres fra dette. Læs rekordbestemmelserne her. Dog løber han 5 km landevejsløb igen ved Monaco Run på søndag, og vil der forsøge at slå den danske rekord igen samt blive dopingtestet såfremt han slår den. Læs mere nedenfor.

I forbindelse med netop Nytårsløbet ved Nytårscuppens 4. runde i Aarhus har der været debat på diverse sociale medier omkring hvorvidt ruten var DAF-opmålt og altså var de 5 km. Der har i den anledning også været debat om hvorvidt der er blevet løbet efter den opmålte rute, såfremt ruten var DAF-certificeret til at være 5 km,.

Det kan Dansk Atletik afmystificere ved at bekræfte, at ruten var DAF-certificeret, og at der på dagen for løbet var foranstaltninger der gjorde, at der blev løbet på den korrekte rute. Den blev DAF-opmålt i 2019. Opmåleren var Ole Ingermann Nielsen, der selv cyklede forrest på ruten under løbet. Han er dermed sikker på, at ruten er korrekt opmålt, og at der blev løbet på den opmålte rute.

MIKKEL LØBER MONACO RUN HERCULIS

Mikkel Dahl-Jessen er ret sikker på, at han kan slå den danske rekord igen, og søndag den 16. februar prøver han igen. Der er målet at komme endnu tættere på 14 min. end 14.18 min. Han og træningskammeraten, Mikael Johnsen, tager til Monaco og løber Monaco Run Herculis 5 km.

Det var ved dette løb, at Anna Emilie Møller sidste år satte den kvindelige danske seniorrekord på 5 km landevej, da hun løb 15.36 min. En tid hun på distancens pendant på banen, 5000m, senere forbedrede til 15.07,70 min. til EM U23, hvilket også var under kvalifikationskravet til OL på distancen. Hun løber igen et landevejsløb, men nu kun på 3 km, hvilket er en meget sjældent set distance på landevejen.

ANNA EMILIE MØLLER LØBER SJÆLDENT SET 3 KM LANDEVEJSLØB

I Irland har vi også en dansker til start på landevejen. Det er Anna Emilie Møller. Hun løber ved Armagh International Road Race. Her er der et elitefelt på 3 km landevejsløb. Det er en noget speciel distance på landevej, men også noget hun glæder sig til. Der blev løbet under 9 min. sidste år. Her vandt Steph Twell med 8.59 min. I 2018 og 2017 vandt Laura Weightmann i samme tid.

EM_Hold _Kroatien _20190809-12

Anna Emilie Møller skifter baneunderlaget på en 3000m ud med landevejens underlag, og bibeholder samme distance. Foto. Christian Jørn.

ANDREAS BUBE LØBER FREDAG

Andreas Bube havde sin sæsonåbning ved Nordenkampen 2020 i Helsinki i Finland, hvor han var afsted med det danske landshold. Her præsterede han 1.48,73 min. på 800m’eren, som er en tid han gerne vil forbedre. Han løber fredag ved Meeting de l’Eure i Val-de-Reuil i Frankrig. Efter det er han i aktion til DM Indendørs som er den efterfølgende weekend den 22-23. februar hos Odense Atletik. Startlisterne til DM er netop blevet offentliggjort. De kan ses på Roster app’en eller via dette link.

Joakim Andersson _9771_1

Andreas Bube kom ind på en 2. plads til Nordenkampen 2020. Foto: DECA Text&Bild.

DANSKERE TIL START VED BARCELONA HALF MARATHON PÅ SØNDAG

På en lidt længere distance på landevejen er der også andre i aktion i weekenden. Det er til Barcelona Half Marathon søndag. Her løber Abdi Ulad, Andreas Lommer, Karen Ehrenreich og Laura Valgreen Petersen.

Note: Andreas Lommer står pt. ikke på startlisten for herreeliten, men stiller til start. Han har talt med arrangørerne, og der er blot tale om en fejl hvorfor han ikke er på den opgjorte liste.

FØLG MED I DEN DANSKE ATLETIK

Det er altså nogle spændende dage vi har foran os. Vi prøver at holde alle opdateret på denne side her, der viser udvalgte starter i den danske atletik. Derudover kan man altid holde sig opdateret på hjemlige stævner i Kalenderen på dansk-atletik.dk.