Loading...

TRIVSEL

Om kampagnen ’Når grænser brydes’

30. september 2020 · Bo Berg Overgaard

Har din klub oplevet seksuelle krænkelser? ’Når grænser brydes’ er en kampagne, der sætter fokus på seksuelle krænkelser i foreningslivet.

Omdrejningspunktet er hjemmesiden graenser-brydes.dk, hvor foreningerne kan finde råd og vejledning.

I Dansk Atletik arbejder vi for en etik og nogen værdier, der ikke mindst tager afsæt i, at vi skal behandle hinanden med ansvarlighed og respekt. I alle led og i alle situationer. Vi er også bevidste om, at emner vedr. ’(seksuelle) krænkelser’, ’etik’, ’trivsel’ o.l. kan være vanskelige emner at håndtere ude i den enkelte klub, hvor langt hovedparten af træningen og aktiviteter er båret af frivillige kræfter. Hvorom alting er, opfordrer vi klubbernes bestyrelser til at tage ansvar for at sikre trygge rammer for ledere, trænere og de individuelle medlemmer – særligt vores børn og unge!

HVIS der er nogen i vores klubmiljø, som har brug for sparring eller gode råd vedr. emnerne ’krænkelser’, ’etik’, ’trivsel’ o.l. så stiller undertegnede sig til rådighed som forbundets trivsels-kontaktperson.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har desuden udarbejdet et gratis e-læringsforløb om emnet, som alle foreninger kan benytte sig af, og som kan danne grundlag for at få udarbejdet såkaldte leveregler i den enkelte klub. E-læringsforløbet findes på DIFs e-læringsportal på flg. link: https://ie.dif.dk/ng/core-ng/#/publicwebshop/product/141

 

/Bo Berg Overgaard, 30. september 2020

© Copyright Dansk Atletik Forbund