Loading...

AWARDS

Stem nu til DAF Awards 2020

06. april 2021 · Christian Jørn

Der kan nu stemmes blandt de indstillede til DAF Awards 2020. Se alle indstillinger her.

Der er indstillet i 8 kategorier: 

  • 1. Tanja Ravnholt Prisen (2)
  • 2. Årets Ildsjæl (4)
  • 3. Årets Træner (11)
  • 4. Årets Præstation; Ungdom (3)
  • 5. Årets Præstation; Senior (6)
  • 6. Årets Præstation; Master (4)
  • 7. Årets Atletikbillede (5)
  • 8. Årets Corona-indsats (8) 

 

Afstemningen løber fra dags dato til og med den 27. april 2021. Offentliggørelsen af vinderne sker den 29. april 2021.

Afstemningen er to-delt:

  1. Online afstemning (for alle). AFSTEMNINGEN ER LUKKET.
  2. Foreningsbaseret afstemning (for Dansk Atletiks foreninger). AFSTEMNINGEN ER LUKKET.

 

Det gøres anderledes end sædvanligt fordi der grundet Corona ikke afholdes et fysisk awardshow. Der en en online afstemning hvor alle kan stemme én gang pr. person. Derudover er der en forenings-afstemning, hvor klubberne kan stemme. Der lægges op til foreningernes formænd og bestyrelser hvorledes man vil stemme i den enkelte forening. Vægtningen af de to dele er 50/50. Den med flest stemmer i hver del får 1 point, dernæst får den næste 2 point osv. De point lægges sammen for hver af de to dele, og den indstillede med færrest point bliver vinderen. Ved pointlighed vinder den, der har fået flest stemmer af foreningerne. Ved pointlighed også dér vinder den, der har fået flest online stemmer. Er der stadig pointlighed trækkes der lod. 

I den online afstemning kan der kun stemmes på én indstilling pr. kategori undtagen kategorien ‘Årets Atletikbillede’ hvor man kan stemme på maksimalt 3 billeder. 

> LINK: Stem via online-afstemningen her

 

Se alle de indstillede nedenfor.

 

INDSTILLEDE

1. TANJA RAVNHOLT PRISEN (2 indstillinger)

  • Mikkel Hansen, Gentofte Idræts Klub
  • Magnus Hamann Poulsen, Trongårdens IF

 

Mikkel Hansen, Gentofte Idræts Klub

Mikkel Hansen fra Gentofte Idræts Klub indstilles for hans store og succesfulde arbejde med at genrejse Gentofte Idræts Klub.

 

Magnus Hamann Poulsen, Trongårdens IF

Magnus Hamann Poulsen fra Trongårdens IF indstilles for hans fine arbejde med Stay-Safe online-begivenheden og stævnet Østdanske Holdmesterskaber for 10-11 årige. Magnus er også årets ungdomsleder i Lyngby-Taarnbæk.

 

2. ÅRETS ILDSJÆL (4 indstillinger)

  • Jan Gram, Skive AM
  • Søren Banke, Glostrup Atletik
  • Søren Speich Sørensen, KIF/Sparta
  • Poul Mejls Jensen, Athletikklubben Holstebro

 

Jan Gram, Skive AM

Det er egentlig ikke fordi, at Jan har gjort noget mere unikt i 2020 end de foregående 20 sæsoner. Han har været en stabil træner, som altid kommer til tiden og er på stadion 2-3 gange om ugen. Han har i mine ungdomsår kørt mig og de andre distanceløbere rundt til et utal af løb og danske mesterskaber af sin egen fritid og vilje. Han har inspireret og sørget for, at det ikke er ham, der er begrænsningen for at atleter kan udvikle sig og blive bedre. Senest har forhindringsløber Jeppe Risvig været igennem Jan's talentapparat og er nu kommet til USA på fuldt scholarship. Selvom Jan bliver ældre, så slækkes der ikke på træningen. Han har nu fået samlet sig en ny ung pigegruppe, som har et godt sammenhold og som alle har forbedret sig i 2020.

 

Søren Banke, Glostrup Atletik

Søren har de sidste 15 år været medlem i Glostrup Atletik, de sidste 6 år som medlem af bestyrelsen. Søren har en særlig pragmatisk tilgang til opgaver, udfordringer og problemer, idet han mener de skal løses og kan vi ikke selv klare det må vi få hjælp udefra. Det resulterede i et samarbejde med DGI, da vi for 5 år siden måtte rekonstruere vores bestyrelse i Glostrup Atletik. Søren var som mellemmand primus motor for kontakt, ansøgninger, program – ja selv forplejning.

Da vi for et par år siden manglede inspiration og faglig viden om træning med vores ungdom, var Søren der med det samme! Han sikrede at alle trænere og bestyrelsesmedlemmer fik Team Danmarks stribe af træningsbøger, ansøgte om midler og fik fat i flere dygtige foredragsholdere med indsigt i fysisk-, social og alternativ træning. Den alternative vinkel fik Søren til, i samarbejde med kommunens Idrætskonsulent, at få etableret et parkour anlæg som han bruger i den daglige træning og hver sommer er han leder for Kommunens sommerferieaktiviteter på banen.

Søren er med i trænerteamet omkring de unge, hvor han tilskynder og guider de unge der har lyst til at prøve kræfter med ”trænergerningen”. Vi har fast træning 3 gange om ugen, men det er Søren der hjemmefra grov-planlægger hvad vi skal lave og møder en halv time før for at sætte redskaber m.m. frem – og han er der hver gang. Tit ligger der en is i frostboksen eller han har købt lidt saft så ”aftertræning” får et klub-socialt islæt – det skal også være hyggeligt. Søren arrangerer også stævner ud af huset for ungdommen. Organiserer kørsel, tit i tæt samarbejde med forældre, som også kan hjælpe til som dommermedhjælp. Søren har tit ”dommerhjælpeskole” på stadion for forældre ved den alm. træning, så de ved hvad der er op og ned på en rive! Sørens kreative gen – hænderne sidder rigtigt skruet på – kommer til udtryk når redskaber skal repareres, vi mangler en vægtslæde eller indendørs kastering, planken til kuglestød er defekt og meget andet. Det sidste halve år har vi afholdt et par stævner på vores nybelagte stadion, men el-tid er en stor post på stævnebudgettet. Søren har så haft kontakt til flere klubber for at høre om hvad de gør og efter flere undersøgelser har han stykket komponenter sammen så vi i dag har et semi-prof. anlæg, som flere andre klubber også bruger. Det er selvfølgelig Søren der arrangerer alternativ træningslejr i sommerhus, med bakkeløb, orienteringsløb, hygge og mad på bål.

 

Søren Speich Sørensen, KIF/Sparta

Søren Speich Sørensen, KIF/Sparta for hjælp til mange stævner med Roster Management, Stay-Safe, stævnearrangør m.m.

 

Poul Mejls Jensen, Athletikklubben Holstebro

I 1992 blev Poul, som bare 18-årig formand i Athletikklubben Holstebro. Hermed blev han den yngste formand i klubbens historie. Som aktiv var det kasteøvelserne, der havde Pouls interesse, hvor han især havde talent for hammerkast. Pouls fokus og interesse har dog altid være på det gode klubliv i AK-Holstebro. I 1995 var Poul bagmand bag den store fejring af klubbens 75-års jubilæum, hvor byen blev inviteret til atletik og underholdning på Stadion. Efter en pause som formand fra år 2001, hvor familielivet skulle passes, kom Poul tilbage til klubben i 10’erne med sine døtre og kone hvor hele familien begyndte at dyrke atletik. Dette førte til, at Poul også selv blev mere aktiv i klubben igen. I år 2017 tog Poul fat på sin anden formandsperiode. Her har han, udover de alm. bestyrelsesopgaver, bl.a arbejdet for en modanisering af klubbens klubhus, som stod færdigrenoveret i sommeren 2020, i forbindelse med klubbens 100-års jubilæum.

Klubbens store, runde jubilæum som skulle have været fejret med et brag sidste forår står Poul også i spidsen for at arrangere. Grundet den kedelige situation, som vi alle står i grundet COVID-19, betyder det dog at hele festligheden midlertidigt er udsat til dette års forår. Men en verdensomspændende pandemi, skal naturligvis ikke spænde ben for en ildsjæl, som Poul. I det forgangne år har Poul nemlig for alvor fået sat gang i et helt nyt initiativ i klubben - nemlig para-atletik. Efter at have fået kontakt til fem unge, studerende og nu nye trænere fra VIA University College og i samarbejde med Parasport Danmark bliver para-atletik altså til foråret også en realitet i Holstebro, hvis alt forløber sig efter planen.

Poul er en personlighed, der udviser et kæmpe engagement i atletikken i Holstebro. En, man altid kan regne med kommer ud og hilser til træningerne. En person, som er en kæmpe drivkraft i klubben og klubbens bestyrelse. Poul gør en forskel og for en lille atletikklub i Vestjylland, som er drevet af frivillige personer, er ildsjæle som Poul simpelthen intet mindre end uundværlige!

 

3. ÅRETS TRÆNER (11 indstillede)

  • Erik Mølgaard, K-TRI
  • Knud Voetmann Hansen, Skive AM
  • Liubov Aleksandrova, Herlev Løbe- og Atletikklub
  • Jesper Pedersen, Aalborg AM
  • Lars Nielsen, Aarhus 1900
  • Thomas Krejberg, SAK77
  • Dorte Maria Ramlov, FIF Hillerød
  • Jørgen Halkjær, Odense Atletik
  • Thomas Cortebeeck, Aarhus 1900
  • Michael Jørgensen, Sparta
  • Mikkel Larsen, Aarhus 1900

  

Erik Mølgaard, K-TRI

Erik Mølgaard indstilles hermed til årets træner. Han har været cykeltræner i K-TRI i flere år. 

I 2020 startede han også et ambitiøst løbehold op – i starten kun for K-TRI, men udvidede det til byens 2 løbeklubber – samt alle de, som ønskede at lære at løbe langt – hurtigt – og uden skader. Det er blevet en stor succes, selvom coronaen har gjort lidt benspænd.

Erik lægger træningsplaner, som vises på ”Klubbladet” dagen før træningen (”endelig torsdag”). Træningen er tilrettelagt, så ”alle” kan være med. Desuden lægger Erik sit eget træningspas op til inspiration og for konkurrencemomentet for nogle af de hurtigste.

Mange af løberne melder også tilbage, hvordan træningen er gået (pga. corona træner de fleste alene). Alle er meget glade for Eriks gode humør og omsorg for deres træningsresultater

Der er blevet et stort socialt sammenhold, og alle glæder sig til at kunne træne sammen igen. Derfor fortjener Erik en anerkendelse. Erik er 66 år og er meget entusiastisk med træning. Han har altid trænet meget – både løb og cykling, og har lært at crawle for et par år siden – pga. triatlon. Han er ikke lønnet af klubberne, men gør det både for sin egen skyld, men også for det gode kammeratskab.


Knud Voetmann Hansen, Skive AM

75-årige Knud Voetmann Hansen er kastetræner i Skive AM og har ved flere lejligheder også været hammerkast-træner på det danske juniorlandshold.

Knud har gennem årene været med til at udvikle talenter fra det midtjyske område. Navne som Christina Sørensen, Heidi Toft Hansen, Dan Thomsen, Nina Skov er nogle af de kastere som har været gennem kastegården i Skive. I dag er det Katrine Fjerbæk Olsen, Iben Pusle Dahl og Silje Dalstrup som i deres respektive årgange præger dansk hammerkast.

Knud optræder med stor myndighed og engagement – året rundt træner han kasterne 3 gange i ugen. Han tager med på træningslejr og mesterskaber. 

Udover at være træner er Knud medlem af atletikudvalget. Han er selv fortsat aktiv kaster og løber også gerne orienteringsløb. Han er aktiv i Støtteforeningen og er med til at arrangere Skive Løbet. Han har været formand for Skive AM. Knud arrangerer kastestævner og hjælper gerne andre klubber med dommergerning. Så udover at være en dygtig kastetræner, så er det er en ildsjæl af de helt store.

Vi ser Knud Voetmann Hansen som en værdig kandidat til at modtage Trænerprisen 2020.


Liubov Aleksandrova, Herlev Løbe- og Atletikklub

Liubov Aleksandrova er ungdomstræner i Herlev Løbe- og Atletikklub. På trods af hendes unge alder demonstrerer hun en enormt menneskekendskab, stort kendskab til mange forskellige træningsformer og anvender let og ubesværet elementer fra akrobatik og Yoga i træningen. I hele coronaperioden har hun haft tre ugentlige online-træningssessioner, der har fået selv tidligere eliteudøvere til at spærre øjnene op.


Jesper Pedersen, Aalborg AM

Jesper er ung i trænermiljøet, med under to års erfaring, men på trods af dette, har han formået at løfte alle i hans træningsgruppe til nye højder. Stort set alle satte i hans gruppe “Raw Ones” satte personlige rekorder, og enkelte løb sig helt ind i eliten. Derudover var han den Aalborg AM-træner, som fik flest DM og DMU-medaljer med hjem fra udendørsmesterskaberne. 

Men hans resultatmæssige præsteren er i gruppens øjne næsten ligegyldig, for det vigtigere er det miljø han har præsteret at opbygge på kort tid. I løbet af sommeren og efteråret 2020, er gruppen vokset fra at være seks atleter, til nu at være 22. Alligevel holder han fokus på den enkelte atlets personlige og resultatmæssige fremgang. Han gør et stort arbejde ud af at snakke med alle, både til træning og privat.

Han sørger for at holde det sociale i øjet, med ture på mellemdagene, opfordring til arrangementer, og indførelsen af en bødekasse, så vi alle husker at melde afbud, eller dukke op. Han tager stor ære i at holde øje med vores velbefindende, om det så er om skoene er slidt, til hvordan det går privat.

Det er Jespers drivkraft og mantra der gør, at ned fra 15-16 årige op til 28 år føler sig velkomne og en vigtig del af gruppen. For Jesper mener, at der er plads til alle på holdet, bare man husker at sige hvad man vil have ud af at deltage.

Fra hele gruppen lyder store anerkendelse til Jesper. Igennem første Coronanedlukning var han dagligt i kontakt med alle fra gruppen. Dermed sikrede han, at alle følte os som en aktiv del af fællesskabet, selvom holdet ikke sås i flere uger.

For at vende tilbage til det resultatmæssige, så bare det, at han træner to mænd som har været under 15 minutter på 5000 i år (Noah Skibsted og Theophile). På 800m har næsten alle drengene i gruppen løbet omkring eller under 2 minutter, og indendørs løb flere gode løb på 800 og 1500m. 

Han havde tre-fire løbere med på det hold som tog bronze til DM Hold, samt to løbere på den 4x400m som vandt sølv. Fem af hans atleter fik medaljer til DMU og alle havde stor fremgang.

En del af den fremgang kommer af gruppens evne til at ofre sig for hinanden. Om det er en ekstra intervaldag for at presse ham eller hende der ikke kunne løbe i går, eller om det er 600m pace for andre løbere i Aarhus, så er Jesper P. drivkraften bag gruppen. Det har også bidraget til stor respekt fra andre løbere og grupper rundt om i Danmark, som har nydt godt af pacearbejdet.

Jesper Pedersen er en dygtig træner, som stadigt har meget at lære, men på halvandet år allerede har taget store skridt som træner. Og trods et år i modgang, har han opbygget en af Danmarks absolut bedste mellemdistancegrupper, uden at presse sine atleter for hårdt eller let.


Lars Nielsen, Aarhus 1900

Lars fortjener at blive indstillet til en pris da han endnu engang har trænet en af  sine tre-springere til at slå  danmarksrekord (Janne Nielsen). Lars er en ihærdig træner, en ildsjæl, som engagere sig 100 % i sine atleter, og at det lykkedes ham at træne Janne Nielsen til at slå den 23 år gamle rekord er intet mindre end fantastisk.

Deres udvikling og samarbejde er imponerende.


Thomas Krejberg, SAK77

2020 har i sandhed været et vanskeligt år for atletikken. Aktive, som er vokset op med gode muligheder for løbende at se resultatet af de mange træningstimer i hallen eller på stadion, stod pludseligt med meget begrænsede stævnemuligheder. Thomas var bekymret for, at dette ville gå ud over motivationen hos de aktive i vores 14+ træningsgruppe.

Thomas har i denne situation i sandhed vist, at atletik rummer så meget mere end konkurrencer og præmier. Flere af vores aktive har ligefrem øget deres træningsmængde fordi der er skabt grundlag for at nørde lidt mere med atletikken. Det har naturligvis krævet nogen italesættelse, og har kaldt på andre rammer for træningen. Thomas har med mere skematisk træning, masser af dialog med de aktive og inkludering af alle atleter – uanset evner og ambitionsniveau – formået at holde fast i en aldersgruppe, som ellers hurtigt forfalder til andre interesser.

Efter nedlukningen i december, har Thomas foranlediget udendørs træning for dem, som stadig har motivationen. Så uanset regn, sne og frost, står Thomas klar på Stadion lørdag formiddag for at give de unge atleter en god oplevelse. I dag træner vi med træningsgrupper på op til fire atleter og en træner. For som han siger: ”det er vigtigt, at vi har en god grundstamme at basere den mere brede træning på, når vi igen kan åbne atletikhallen”.


Dorte Maria Ramlov, FIF Hillerød

Dorte er den mest dedikerede træner jeg har mødt i mine mange år indenfor dansk foreningsliv. Hun laver en imponerende frivillig, ulønnet  indsats indenfor masteratletikken, hvor vi er en stor skare af (over)modne atletikudøvere, der er dybt taknemmelig over den inspirerende træning, som hun tilbyder os hver 2 gange hver  uge.

Dortes indsats er noget ganske særligt indenfor masteratletikken, idet hun har udviklet en stor kompetence indenfor det, der kaldes alderstilpasset træning. Hver eneste træningsaften møder hun op med et gennembearbejdet program, der er nøjagtigt tilpasset til de 2 timers træning der tilbydes. I mange tilfælde er der tale om mere end et program pr. aften, da det netop er tilpasset deltagernes alder, og der er stor forskel på, hvad man kan klare når man er 40 eller har passeret de 80, som er det spænd Dortes masteratleter dækker over.

Dortes trænerindsats er ikke kun begrænset til at vi skal blive bedre til atletik – eller at forhindre at alderen gør os dårligere – hun forstår også at skabe et træningsmiljø hvor der er et godt socialt miljø og alle føler sig velkommen.

Coronaen kan heller ikke holdt Dorte tilbage. Da begrænsningen lød på max 10 blev der delt op i 2 hold, og da der var afstandskrav på henholdsvis 1 og 2 meter afhængig af alder blev vi mødt med opmålte træningsfelter til hver enkelt da vi skulle i gang med gymnastikken.


Jørgen Halkjær, Odense Atletik

Jørgen har efter flot elitekarriere som kuglestøder, der blandt andet bragte ham på landsholdet, viet en stor del af sit liv til trænergerningen i Odense Atletik. Jørgen er en meget dygtig og respekteret træner, der gennem de senere år med sin ekspertise og erfaring har hjulpet en stor gruppe kastere til bedre resultater. Jørgen er en stilfærdig og venlig person, som de aktive har et meget fint og tillidsfuldt forhold til. Han er samtidig rent fagligt i stand til at træne aktive i alle kastediscipliner på et højt niveau.


Thomas Cortebeeck, Aarhus 1900

Jeg vil gerne indstille Thomas Cortebeeck til Årets Træner, da han det sidste år har gjort en kæmpe forskel for mig. 

Da jeg efter fire års college ophold i USA vendte tilbage til Danmark, var det bestemt ikke med intentionen om at starte til atletik igen. Citronen var blevet godt presset under en amerikansk, autoritær træner, og jeg var drænet mentalt og fysisk. Jeg tog dog forbi stadion til DM 2019 som tilskuer for at heppe på de gode venner, atletik har givet mig gennem årene. Det tændte en ild inden i mig igen at mærke stemningen til et dansk mesterskab. Jeg grublede med tanken om at genoptage atletikken og besluttede mig efter et par uger at skrive til Thomas. Han var glad for at høre fra mig og ville hjertens gerne byde mig velkommen i deres gruppe i Århus 1900. Det blev starten på en nyopdaget glæde ved atletikken. Han forstod om nogen at se mig og mine holdkammerater som hele mennesker og ikke blot en refleksion af vores resultater, som jeg før havde været vant til. Det er igen blevet sjovt at gå til atletik, fordi det indebærer tætte venskaber med træningskammerater på tværs af niveauer og ambitioner. Det indebærer muligheden for at kunne presse og blive presset af sine træningskammerater og træner på en daglig basis til at blive den bedste version af sig selv. Sidst men ikke mindst indebærer det plads til at kunne drømme og blive hjulpet godt på vej til at kunne indfri disse. Da jeg for lidt over et år siden startede med Thomas som træner, var vores mål, at jeg igen kunne afvikle et højdespring afsæt uden fysisk smerte. Nu er målet at slå min personlige rekord. Havde det ikke været for Thomas og den fantastiske træningsgruppe, han hver dag er i spidsen for, havde jeg ikke været så mentalt og fysisk stærk, som jeg er den dag i dag. 

Jeg blev hver dag i USA fortalt, at jeg skulle lægge tillid i mine træners hænder - ikke før nu har jeg turdet gøre det, da min tillid hver dag bliver vundet på baggrund af gensidig respekt, et behageligt træningsmiljø og fælles sejre. 

Jeg indstiller Thomas, da hans trænertalent og mentorrolle er uvurderlig for vores træningsgruppe! Tak for stadig at kunne banke os på intervaller.


Michael Jørgensen, Sparta

Sprinttræner Michael Jørgensen har i mange år været en dygtig træner, som præsterer at skabe resultater for de mange atleter, han har i sin fold. En af de største af dem er 400 meter hækkeløber-løber Nicolai Hartling. Også sprinterne Astrid Glenner-Frandsen og Emma Beiter Bomme, der er en del af Dansk Atletiks stafetprojekt, samt hækkeløber Thea Haahr er blandt de atleter, som Michael har hjulpet til flot fremgang. Han opdagede også Ida Karstoft og fik hende overbevist om, at hun skulle være sprinter i stedet for professionel fodboldspiller i Brøndby.

Michael har ydet en særlig stor indsats under corona-lockdownen, hvor vi har været nødsaget til at træne i små grupper. Michael har derfor måttet dele sine 29 atleter ind i små grupper og har stået på stadion fra morgen til aften, for at alle kunne træne med deres træner. Sparta var nødsaget til at sende flere trænere hjem på lønkompensation, hvorved Michael mistede sin trænerkollega og derfor måtte løfte hele trænergerningen selv for både mangekæmpere og sprintere. Det blev hurtigt til 10 timer dagligt på Østerbro Stadion og meget ekstra planlægning! Michael er en stabil og vellidt træner, der lægger meget energi og tid i sin trænergerning.


Mikkel Larsen, Aarhus 1900

Mikkel Larsen er bagmanden for atletik-resultater i international klasse - på stribe! End ikke den Corona-udfordrede sæson 2020 kunne stikke en kæp i hjulet på strømmen af flotte resultater til Mikkels atleter.

Som aktiv lagde Mikkel egentlig ud som landevejsløber og blev endda jysk ungdomsmester på landevej, men han kastede hurtigt sin kærlighed på de mere tekniske discipliner. Danske ungdomsmesterskabs-medaljer i hele 13 discipliner vidner i den grad om en alsidig interesse og ikke mindst talent som aktiv.

Trænergerningen startede i 1997, og da Mikkel senere i forbindelse med sin uddannelse flyttede til Aarhus, blev trænergerningen hurtigt rettet mod sprint/hæk-området. Og det har han holdt fast i – heldigvis!

Mikkel har gennem rigtig mange år målbevidst udviklet sin trænermæssige faglighed. Han er eksponent for den evigt nysgerrige træner, der gerne kigger langt ud over Kongerigets grænser efter nye spændende træningsfilosofier eller trænerkapaciteter, tager træneruddannelser på internationalt niveau og gerne deler sin viden med alle, der brænder for samme sag. I denne smeltedigel af viden og input formår Mikkel bogstaveligt talt som en alkymist at skabe guld og diamanter.

Der er ingen tvivl om, at Mikkels brændende energi og målrettede dedikation for at være med til at skabe de optimale resultater sammen med atleterne, er guld værd for både atleter, Aarhus 1900 AL og for dansk atletik i både bred og snæver forstand.

Denne ultimative kærlighed til atletikken har resulteret i en sjælden set kontinuitet og sportsligt niveau over årene i hans træningsgruppe. Sammen med sin lillebror, Jakob, har han skabt et sprintermiljø, der sparker røv! Her trænes der intenst og målrettet mod at opnå det ypperste – medaljer og resultater. Men der er også fokus på det hele menneske, glæden ved at præstere og et kærligt øje for den mulige bagside af medaljen.

2020 var en sæson, hvor en træners funktion virkelig blev sat pres af Corona med kuldsejlede træningslejre, forliste stævner, udsatte mesterskaber og stærkt amputerede træningsmuligheder. Alligevel er Mikkel manden bag 3 af de 4 bedste danske sprint/hæk-resultater i 2020 målt på internationalt niveau foruden en mindre stak af danske rekorder i slipstrømmen. 1) Sara Slott Pedersen er udtaget til OL 2021 og sluttede 2020 som #7 i verden på 400 m hæk. 2) Mette Laugesen Graversgaard lagde sig som #36 i verden på 100 m hæk og #93 på 200 m. 3) Kojo Musah trådte igennem på både 200 og 100 m som hhv #54 og #93 i verden. Og så nævner vi ikke Mettes 7 danske rekorder og en flot dansk stafetrekord på 4x100 m med Kojo, Andreas, Simon og Steffen fra samme træningsteam.

 

 

 4. ÅRETS PRÆSTATION: UNGDOM (tre indstillede)

  • Markus Kirk Kjeldsen, SAK77
  • Joel Ibler Lillesø, Bagsværd AC
  • Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta

 

Markus Kirk Kjeldsen, SAK77

Markus har en bemærkelsesværdig karriere som mellemdistanceløber. Vidunderbarn som 12-13 årig, altdominerende med 7 DMU-titler i alderen 14 til 16 år, derefter et par svære sæsoner med småskader og tilbageslag inden det store gennembrud i 2020: Nr. 5 på 800 m i 1.52,81 min., nr. 6 på 1500 m i 3.47,76 min. og - hvilket viser hans store alsidighed - desuden 52,5 på 400m og 14.32 på 5000 meter. Juniorkarrieren blev afsluttet med fire danske DMU-titler i D19: 800/1500 m inde og 1500/5000 m udendørs samt to placeringer på verdensranglistens top-80 for juniorer (1500 m og 5000 m). Markus er desuden dybt engageret i sin klub og sin træningsgruppe. Han har store ambitioner på langt sigt med sin sport, og han har valgt at tage den fireårige studentereksamen for at kunne fokusere på atletikken.


Joel Ibler Lillesø, Bagsværd AC

Præsentation og lidt historie: Joel er opfostret i Bagsværd Atletik Club og han er mellem- og langdistanceløber. Efter at han i starten af 2017 rykkede fra et børneatletikhold til et ungdomshold med fokus på mellem- og langdistance og der her blev sat skik på hans løbestil og teknik, så har hans fremgange været helt fantastiske. Joel har både præsteret flot på banens 1500m, 3000m og 5000m, på landevejens 5 km og 10 km, ved Eremitageløbet og på Crossruterne. 

Begrundelse: Joel havde et helt fantastisk 2019 med et hav af toppræstationer og ungdoms-rekorder og det var svært, at forestille sig at han kunne gøre det endnu bedre i 2020. Heldigvis har Joel i en stejl kurve fortsat sin flotte udvikling, hvilket har gjort, at han ikke bare præsterer på verdensplan på ungdomsniveau, men også tegner sig for toppræstationer i den danske seniorelite. Pga. Corona er de internationale mesterskaber i 2020 blevet aflyst og dermed også Joels muligheder for, at vise hans niveau i Europa og på verdensplan. Joel nåede dog i slutningen af 2019, at deltage i de Nordiske Mesterskaber og Europa Mesterskaberne i Cross for Junior. Ved disse mesterskaber var han yngste deltager og konkurrerede mod andre, der var op til 3 år ældre. Ved NM blev det til en individuel Sølvmedalje og det danske juniorhold vandt ligeledes Sølv. Ved EM blev han bedste dansker og fik en samlet 16. plads ud af 108 startende. I starten af 2020 blev der afviklet DM Cross og her blev Joel en suveræn Dansk Mester i U17, hvor han samtidig var hurtigste ungdomsløber. Joel var en stor del af juniorholdet fra BAC, som vandt Cross Challenge (DAFs Vinterturnering).
Ved de få mesterskaber, der blev afholdt i 2020 præsterede Joel utroligt flot. Ved DMU blev han en suveræn Dansk Mester i U17 på 1500m og han havde valgt at udfordre skæbnen ved at stille op på 800m, som ikke er hans favorit distance. Her løb han en flot tid fra spids, men måtte se sig spurtbesejret og dermed nøjes med en sølvmedalje. Til DM Senior stillede Joel op på 5000m og her vandt han som 16-årig en bronzemedalje, hvor det meste af den danske seniorelite stillede til start. Denne distance kunne han have valgt i stedet for 800m til DMU og nemt blevet dobbelt dansk ungdomsmester.
Ved et landevejsløb i Flakkebjerg på 5 km var det meste af den danske seniorelite samlet og her blev 16-årige Joel nr. 2 i tiden 13.59, hvilket på daværende tidspunkt var den næsthurtigste registrerede tid af en dansker nogensinde. Thijs Nijhuis vandt løbet i tiden 13.57 og satte dansk rekord.
Det der nok imponerer mest er de tider, som Joel har løbet på og bedst egner sig til at vurdere hans præstationer i 2020.
Tiderne på bane og landevej er: 1500m 3.44,50, 5000m 13.57,60, 5 km 13.59, 10 km 30.01.
De tider har udløst følgende rekorder og årsbedste for 2020.

  • DUR17 (Dansk Ungdoms Rekord for 17-årige): 1500m, 5000m, 5 km og 10 km
  • DR-U18 (Dansk Rekord for U18): 1500m, 5000m, 5 km og 10 km
  • DR-U20 (Dansk Rekord for U20): 1500m og 5 km
  • DR-U23 (Dansk Rekord for U23): 5 km
  • WU18L (World Lead for U18): nr. 1 på 1500m, nr. 8 på 5000m og nr. 6 på 10 km

Det er svært, at fremhæve en enkelt præstation ud af alle de suverænt flotte resultater, som Joel har udført, så indstillingen går på alle de resultater, som Joel har opnået i hele perioden fra seneste DAF Award i 2019 og gennem hele 2020.
Andre der har anerkendt Joels præstationer i 2020 er DAFs Elite- og Atletikchef, som bla hos Danmarks Radio om Joel og Axel Vang Christensen har udtalt ”Det bedste vi har set siden Kipketer og Kiplagat” samt Podcasten ”Frontrunner” ved Henrik Them, der uofficielt har kåret: ”17-årige Joel er årets danske mandlige løber”.


Tazana Kamanga-Dyrbak, Sparta

Når en ung atlet på 18 år, første års junior, placerer sig som den bedste junior (U20) i Europa og den 7. bedste junior i verden, ja så er det tegn på et talent og en præstation, der i den grad lover godt for fremtiden. Når den samme atlet så derudover også placerer sig som # 38 i verden blandt senior og som # 7 i Europa blandt de samme senior, ja så siger det også rigtig meget om den præstation denne unge atlet har stået for i 2020. Tazana Kamanga-Byrbak er navnet på denne unge atlet, der med hans præstation på 200 meter i tiden 20,61 sek., er den af alle vores ungdomsatleter i Dansk Atletik, der i 2020 har placeret sig højst på både verdens- og europaranglisten. En præstation der i den grad beretter ham til at modtage Dansk Atletik pris for Årets præstation – ungdom i 2020.

&

Tazana havde i 2020 en absolut forrygende sæson! Sidst på sæsonen løb han 10,39 sek på 100 meter, og i hans sidste start på sæsonen blev det til 20,61 sek på 200 meter. Begge tider er nye senior-klubrekorder i Sparta. Tiden på 200 m er også ny dansk U20-rekord og gav Tazana en placering som nr. 1 på Europaranglisten for juniorer i 2020. Tazana bor til dagligt i Nairobi, Kenya, men kommer hvert år hjem til Danmark fra maj til september (indtil sæsonen slutter) for at være en af Spartas daglige træning. Tazanas næste store mål for 2021 er at løbe til junior-VM (U20) på hans ”hjemmebane” i Nairobi, og han vil også have rigtigt gode chancer for at tage medalje til junior-EM 2021. Det helt store mål for Tazana er dog selvfølgelig OL – og måske det allerede bliver i 2021. 

 

 5. ÅRETS PRÆSTATION: SENIOR (6 indstillede)

  • Jesper Faurschou, Herning LK
  • Kojo Musah, Aarhus 1900
  • Thijs Nijhuis, Viborg AM
  • Janne Nielsen, Aarhus 1900
  • Kathrine Bebe, Sparta
  • Sara Slott Petersen, Aarhus 1900

 

Jesper Faurschou, Herning LK

I et år som var hårdt ramt af nedlukningerne og restriktioner kræver det noget specielt at motivere sig til at træne hårdt og målrettet. Det er der heldigvis en god gruppe eliteløbere som evner at gøre. Jesper har været med på øverste niveau i mange år, men det betyder desværre også at når det drejer sig om mesterskaber er de yngre løber blevet for stærke for ham. Derfor tænkte han ud af boksen og med opbakning fra Herning Løbeklub blev der arrangeret et 50km løb hvor Jesper satte en ny dansk bedste notering i tiden 2t 58min 31sek. Det var første gang en dansk løber løb under 3 timer på distancen, og derfor mener vi at Jesper fortjener prisen som årets præstation senior.

 

Kojo Musah, Aarhus 1900

Fik det helt store gennembrud i 2020 som Danmarks hurtigste mand:

  • 3 x dansk mester i 2020 (100, 200, 4x100)
  • 2. hurtigste tid nogensinde på 100m, 10.29 blot 0,03 fra dansk rekord
  • Løb den 2/8 den hurtigste tid på 200m i 24 år, 20.67
  • Dansk rekord for klubhold på 4x100m
  • Diamond League debut (4. plads på 200m i Bruxelles)

 

Thijs Nijhuis, Viborg AM

Jeg vil gerne indstille Thijs til Årets Præstation. To gange OL krav i 2020, en dansk rekord og ellers et utroligt højt niveau igennem hele sæsonen! Thijs har rykket sig fra en dygtig løber til en løber med resultater i internationale klasse. I min optik er den klokke klar og ingen andre er i nærheden af ham i år. Hvem har ellers klaret OL krav, ingen andre!

 

Janne Nielsen, Aarhus 1900

Tre-springer, Janne Nielsen, blev dansk rekordholder og slog i 2020 den 23 år gamle rekord. Derudover blev Janne både dansk og fransk mester i tre-spring i både udendørs og indendørs. Det er vist aldrig sket før at én og samme person er både dansk og fransk mester i både udendørs og indendørs?

Janne er en ildsjæl der gennem mange år har lagt ALT i sin atletik. Hun er midt i en Corona tid flyttet til Paris for at kvalificere sig til OL. I Paris træner hun med verdens bedste trespringere.

 

Kathrine Bebe, Sparta

Kathrine har haft en fuldstændig outstanding sæson 2020, hvor hun satte ny dansk rekord i diskoskast hele 4 gange! Hun blev i 2020 samtidig den første kvinde i Danmark til at bryde de magiske 60 meter. Corona-lockdown har gjort Katrine mere opmærksom på, at mindre arbejde betyder, at hun er mere frisk til træning. Derfor har hun også valgt at gå ned i arbejdstid for at gå all-in på at klare krav til OL til sommer. 

Katrine er derudover en meget omsorgsfuld atlet. Det viser hun gang på gang i Sparta, hvor hun er eliterepræsentant for atleterne. Hun er ofte i dialog med ledelsen omkring træningsforhold, atleter, elitekoncepter og i det seneste år også alt det arbejde, der har været i forbindelse med restriktioner og corona-regler. Så udover at være en dygtig atlet, så er hun også en vellidt atlet hos sine klubkammerater. 

 

Sara Slott Petersen, Aarhus 1900 

I dansk atletik havde vi i 2020 hele 13 atleter placeret på World Athletics Top 100 på verdensranglisten.

En enkelt af disse var at finde i Top 10 og dermed blandt de 10 bedste i verden i 2020, og det var Sara Slott Petersen, der i 2020 var at finde som #7 i verden på 400 meter hæk med tiden 55,20 sek. 

2020 har på mange måder været en atypisk sæson for alle og med et udsat OL-2020 i Tokyo, har nogle atleter fået et år mere til at forbedrer sig, mens andre har haft den svære opgave at skulle beslutte sig for og motivere sig til at tage endnu en sæson, da de har et ønske om at afslutte deres karriere på toppen ved OL 2020, som nu bliver i 2021. Sara Slott Petersen er en af disse atleter. Som forsvarende OL-sølv medalje vinder fra OL 2016 har der de seneste år været et markant pres på Sara, og det har været en stor fornøjelse, at opleve hvordan Sara har taklet mod- og medgang og i hele perioden har holdt sig på det højeste internationale niveau.

At holde sig på toppen af det internationale selskab i atletik er af mange beskrevet som en langt større præstation end at nå derop første gang. Det må vi i den grad minde hinanden om og hylde Sara for, at hun også i en Corona-sæson 2020 har formået dette, hvor medvind på cykelstien ikke er noget, ret mange har oplevet. Nogle er den bedste på vejen, andre den bedste i byen, nogle den bedste i Norden, hvilket er noget som nogle med rette går op i, når de vurderer en præstation, men at være blandt de allerbedste i verden er, udover at vinde medaljer eller nå finalen ved EM, VM og OL, det rette perspektiv at vurdere vores bedste udøvere i, når det kommer til at udvælge Årets Præstation – senior 2020 i Dansk Atletik.

Derfor er Sara Slott Petersen efter vor opfattelse den helt rette til at blive udpeget til vinder af Årets Præstation – senior 2020 i Dansk atletik.

 

6. ÅRETS PRÆSTATION: MASTERS (4 indstillede)

  • Det danske stafetlandshold K70 4x200m
  • Herlev Løbe- og Atletikklub
  • Rosa Pedersen, Odense Atletik
  • 1000 meter stafet Nordisk rekord (Bernie Bengtsson, Christian Trajkovski, Cesar Posse og Robin Rich)

 

Det danske stafetlandshold K70 4x200m (Ingela Bluhm, Ingerlise Villum Jensen, Marianne Gram og Ulla Hovgaard)

Ingela Bluhm, Ingerlise Villum Jensen, Marianne Gram og Ulla Hovgaard satte Dansk Atletik på verdenskortet, det det efter flere forsøg endelig lykkedes at få ram på verdensrekorden på 4x200 m med 2.31.76 min indendørs. Det er kvinder/piger, som normalt ikke træner sprint eller træner indendørs, men når der står en spændende udfordring lige for næsen af en, så kan man motiveres, og gøre noget, som man ellers ikke plejer.

Historien om de fire kvinder tog fart i medierne og tiltrak sig opmærksomhed mange steder fra. Det er historien om at atletik er en sport for livet – en livsbekræftende historie om vilje og målrettethed, at ”livet” ikke slutter selvom dåbsattesten bliver mere gylden og at ”bump på vejen” ikke sætter en stopper for at dyrke sin idræt.

De fire kvinder satte sig det mål at slå rekorden og lavede en plan. De har trænet sammen hele efteråret og der er blevet øvet skifte til den store guldmedalje. Udover de idrætsmæssige ambitioner har projektet medført et unikt venskab blandt fire kvinder, som måske tidligere har set sig som konkurrenter. 

De er virkelig forbilleder på, hvad man fysisk kan opnå på trods af alder med medfølgende skavanker og derved opmuntrer andre masters og nye atletikinteresserede i at forsøge sig i træningstøjet.

Oven i, at de er dygtige og dedikerede atletikudøvere, så er de alle skønne personer og store forbilleder for ungdommen (også flere som mangeårige trænere).

Her er en præstation og fire ambassadører for Mastersatletikken i Danmark som fortjener at få prisen og hyldest i 2020.

 

Herlev Løbe- og Atletikklub

For fire år siden var der 0 mastersatleter i atletik i Herlev Løbe- og Atletikklub. I 2020 var klubben den største klub til DM og den klub, der hjemtog flest medaljer: 21 guld, 13 sølv og 9 bronze. I Mastersturneringen har klubben de sidste tre år stillet med hele 2 hold. Succesen skyldes både, at klubben har været istand til at konvertere løbere til alene at løbe udenfor stadion til også at finde glæde og motivation på kunsstoffet og snuse til spring og kast. Men også at atleter har meldt sig specifikt ind i klubben for at dyrke Mastersatletik

 

Rosa Pedersen, Odense Atletik

Rosa Pedersen fra Odense har sat et hav af danske, nordiske, europæiske og endog verdensrekorder. I februar 2020 fyldte Rosa 90 år, og hun havde holdt træningen ved lige, for nu var der chance for at sætte ny verdensrekord. Desværre kom coronaen i vejen, og der blev ikke lavet nogen stævner, og derfor ingen resultater. Odense lavede et stævne i foråret, hvor Rosa satte verdensrekord i længde, men man glemte, at når rekorder skal anerkendes, så skal der være mere end én deltager. Så den blev ikke anerkendt. Pyt sagde Rosa, så gør jeg det bare igen. Og det gjorde hun så sandelig. Ved de danske mesterskaber for masters i Greve i august, satte hun hele 3 verdensrekorder i gruppen K90: i spyd (15.32m), kugle (6.25m) og længdespring (2.52m). Højdespring var ellers en sikker rekord igen, men under længdespring forstuvede hun anklen, så højdespring måtte opgives. Men hele 3 verdensrekorder er imponerende. Alle 3 rekorder er godkendt af World Masters Athletics rekordkomité.

Rosa er en ypperlig repræsentant for mastersatletik. Rosa er med sine 90 år et fint eksempel på, at man kan være fysisk aktiv i en høj alder, og at man kan have stor fornøjelse ved at deltage i konkurrencer på højt niveau. Rosa er samtidig en meget venlig og åben person, der også yder en stor frivillig indsats i Odense Atletik, blandt andet som hjælper ved mange stævner. Hun er en kendt person i Odense, og bare man nævner navnet Rosa, smiler folk og udtrykker deres store respekt for hende. På alle måder en sej kvinde

 

1000 meter stafet Nordisk rekord (Bernie Bengtsson, Christian Trajkovski, Cesar Posse og Robin Rich)

Et hold der blev sat sammen til DM Masters i Greve for at hjælpe det svenske hold som gik efter den nordiske rekord. I et meget spændende løb blev det svenske hold overhalet på målstregen da Robin Rich strøg forbi og sikrede holdet ny nordisk rekord.

 

7. Årets Atletikbillede (22 indstillinger)

Se alle billederne i PDF her.

  • Billede 1 af Jakob Lind Trolborg (afbilledet: Længdespring)
  • Billede 2 af Steen Offersen (afbilledet: DM Hold 800m herrer afslutning)
  • Billede 3 af Steen Offersen (afbilledet: hækkeløb)
  • Billede 4 af Steen Offersen (afbilledet: mållinje DM Hold)
  • Billede 5 af Brandon Van Haeren (afbilledet: Sparta sprintere)
  • Billede 6 af Niki Wacherhausen @ingen_paniki (afbilledet: Joel vinder 5000m)
  • Billede 7 af Mikkel Hansen (afbilledet: morgentræning på Nørre Fælled Skoles atletiklinje)
  • Billede 8 af Caspar Fenger (afbilledet: højdespring)
  • Billede 9 af Caspar Fenger (afbilledet: baneløb på Østebro Stadion)
  • Billede 10 af Caspar Fenger (afbilledet: stangspring)
  • Billede 11 af Hans Christian Riis (afbilledet: startstreg, løb)
  • Billede 12 af Hans Christian Riis (afbilledet: 800m til DM)
  • Billede 13 af Hans Christian Riis (afbilledet: Laura Valgreen til DM)
  • Billede 14 af Yuki Mizuno (afbilledet: baneløb)
  • Billede 15 af Yuki Mizuno (afbilledet: opvarmning løbere)
  • Billede 16 af Yuki Mizuno (afbilledet: målstreg baneløb)
  • Billede 17 af Christian Friis (afbilledet: podie baneløb og champagnesprøjt)
  • Billede 18 af Christian Friis (podie crossløb og champagnesprøjt)
  • Billede 19 af Christian Friis (målstreg crossløb)
  • Billede 20 af Christian Jørn (stafet)
  • Billede 21 af Christian Jørn (atletikken uden for action)
  • Billede 22 af Christian Jørn (hækkeløb)

 

8. Årets Corona-indsats (8 indstillinger)

  • Claus Hechmann
  • Andreas Kjær Thomsen, Odder Atletik og Motion
  • Bo Transbøl, SAK-77
  • DANMARK LØBER arrangement
  • Jesper Breum Eriksen, ROAR atletik
  • Mathilde U. Kramer, FIF Atletik & Motion
  • DM Senior, Sparta Atletik & Løb
  • Opstart af børne- og ungdomstræning i Sparta efter lock-down

 

Claus Hechmann

Claus har i en svær tid formået at lave 3-4 løb i hans hjemby, Flakkebjerg, som har gjort at elite har fået nogle konkurrencer, de ellers ikke ville have fået.  De to vigtigste løb var 5km, hvor der blev sat dansk rekord og dansk ungdomsrekord, samt at alle i elitefeltet løb under 15 min! Dette løb vidste sig senere at forene de danske herreløbere således vi løb adskillige stævner rundt i Danmark af uhørt højt niveau. Forbi vi samarbejder. Derudover lavede han et marathon i starten af november, hvor 4 løbere kom under 2.20 og Rune Bækgård virkelig markerede sin fremmarch på de længere distancer. 

 

Andreas Kjær Thomsen, Odder Atletik og Motion

Generelt er Odder Atletik og Motion en meget social klub der laver alverdens arrangementer og sjove initiativer som medlemmerne er gode til at bakke op om. Allerede tilbage i marts startede Andreas initiativet via klubbens facebook side, hvor tanken var at løbe en stafet sammen men hver for sig. Andreas samlede alle der ville løbe og lavede en rækkefølge ud fra hvor langt og hvornår folk gerne ville løbe på dagen. På selve dagen satte han så stafetten igang på facebook ved at lave et opslag og tagge første løber. Når den første løber var færdig med sin tur taggede han/hun næste person i stafetten som derefter måtte løbe afsted osv. Undervejs måtte man være kreativ og lægge billeder op før/under/efter løbet, lægge ruten ud i tråden, lave konkurrencer eller andet sjovt.

Klubmedlemmerne var så vilde med ideen at Andreas gentog initiativet x antal gange i løbet af året. Det hele endte med et brag af en fest til den store juleudgave i december hvor der var 70 medlemmer der deltog og derudover børn, børnebørn, hunde mm. Det blev til hele 6 sideløbende stafetter og facebook gruppen var rødglødende denne dag, hvor nisser og julemænd løb rundt i Odders gader. Over 400 kommentarer og massevis af billeder blev lagt op i stafet-opslaget.

Med denne indstilling siges der tak til Andreas for det store arbejde han lagde i koordineringen af stafetterne, og samtidig anerkendes hvor meget det samlede os alle i en tid hvor vi ikke kunne ses. 

Man følte man løb sammen.

 

Bo Transbøl, SAK-77

Efter den seneste nedlukning i december har Bo med et simpelt pointsystem og velmotiverede indlæg på foreningens Facebook sider formået at motivere et stort antal atleter i træningsgruppen 14+. Konkurrenceelementet i pointsystemet fik flere af de aktive til at give den en skalle i løbeskoene omkring Silkeborg, på Stadion eller med fitness træning. For at sikre, at motivationen er opretholdt og give plads til nye deltagere, har Bo løbende udvidet systemet, således at der gives point, hvis søskende, forældre eller andre træner sammen med den aktive. Og får man aktiveret en klubkammerat er der også point at hente. Så ved at kombinere synligheden på det sociale medie, tilpasset med nye virkemidler, har Bo formået at holde formen ved lige blandt en del af vores aktive i en periode med træls vejr og mørke eftermiddage. Det må siges at være en bedrift i et nedlukket land.

 

DANMARK LØBER arrangement / arrangeret af Sparta, OGF, Aalborg Atletik & Motion, HCA Marathon, Lillebælt Halvmarathon, Sport Event Syd og Aarhus Motion

DANMARK LØBER der blev arrangeret af danmarks 7 største løbsarrangører i april med over 30.000 deltagere indstilles til at være Årets Corona-indsats.

 

Jesper Breum Eriksen, ROAR atletik

Jeg har en datter på snart 14 år der går i ROAR atletik hjemmehørende i Roskilde.

De har en meget engageret træner der ikke mindst under Corona-perioden har gjort alt for at holde atleterne til ilden. Jesper har arrangeret konkurrencer via facebook, fået de andre trænere til at lave online styrketræning og opfodret til at man deler sine resultater på den lukkede ROAR-side. Konkurrencerne har ikke bare været i klassiske discipliner, der har også været ”kast med toiletruller” og spisning af gulerod på tid – selvfølgelig billede- eller videodokumenteret.

Så snart der har været åbent for træning af færre personer har han været klar med tilmeldinger så så mange som muligt kunne træne, og havde lagt planer for at dele atleter og træner ud på flere steder så man kunne få flest muligt igennem træning.

Ved hjælp af online møder holder han også de unge (der nærmer sig DM-alderen til ilden med individuelle og fælles træningsmål). Han opfordrer til at overholde alle regler men gerne mødes 2 og 2 til en løbetur.

Kort sagt fortjener Jesper Breum Eriksen fra ROAR atletik i Roskilde prisen for årets corona-indsats.

 

Mathilde U. Kramer, FIF Atletik & Motion

Som atlet og næstformand i FIF Atletik og motion har hun ydet en stor indsats, specielt under Corona. Efter hun blev valgt som første kvindelige næstformand i 2020, er der sket drastiske ændringer. Med hendes handlekraft har hun for eksempel igangsat indkøb af vægtudstyr for +25.000 kr til atleter, så der stadig var mulighed for udendørs styrketræning.  Mathilde er et forbillede for mange atleter og samtidig er hendes engagement i klubben med til at motivere andre atleter til at nå deres mål. Under første lockdown dominerede hun FIF Atletiks facebookside og delte adskillige videoer og kreative træningsplaner. 

Det er imponerende, at Mathilde formår at balancere hendes egen karriere med det frivillige arbejde på klubplan. Her er der blevet kæmpet for at få adgang til træningsfaciliteter i klubben. Generelt kan det mærkes, at Mathilde prioriterer klubmiljøet og kæmper for optimale træningsmuligheder til atleter i FIF. Derfor fortjener hun absolut at vinde titlen som årets corona indsats. 

 

DM Senior, Sparta Atletik & Løb

Sparta fik i 2020 mulighed for at være vært for DM Senior og lykkedes med at afvikle et vellykket stævne, hvor smukt sommervejr dannede en perfekt ramme. Vi var heldige med, at alle topatleter, sultne efter at konkurrere, stillede til start. Der var dog et stort ekstra-arbejde at planlægge et stort stævne, der skulle overholde alle COVID-19- restriktionerne, herunder inddeling af stadion i zoner, registrering og optælling af atleter, trænere og tilskuere. Vi måtte for første gang i mands minde lukke dørene til et stævne og kun lukke tilskuere ind, der havde købt billet på forhånd. Der måtte hyres ekstra frivillige til at tælle, spritte af og generelt holde vagt for hele tiden ikke at overtræde reglerne. På trods af dette synes vi, at stævnet blev et vellykket og tiltrængt positivt højdepunkt, som havde en opmuntrende og samlende virkning for det danske atletikmiljø.

 

Opstart af børne- og ungdomstræning i Sparta efter lock-down, Sparta Atletik & Løb

Alle Spartas børne- og ungdomstrænere var i lock-down-perioden og helt frem til midt august sendt hjem på lønkompensation. Da Danmark stille og roligt genåbnede efter den første nedlukning havde vi en stor udfordring i at starte børne- og ungdomstræningen op igen uden trænere og med en udfordring, der hed maks. 10 personer forsamlet.  Det krævede et nyt, alternativt tilmeldingssystem og trænere til mange børne- og ungdomsgrupper, som alle skulle mødes forskellige steder. Det lykkedes dog, men udelukkende takket være en kæmpe indsats fra mange, der er tilknyttet Sparta – frivillige forældre, andre klubmedlemmer fra løbeafdelingen og eliteatleter samt par trænere, der frasagde sig løn og derfor også kunne bidrage til opstarten. Vi er meget taknemmelige for alt den hjælp vi har fået fra alle.

 

> LINK: Stem via online-afstemningen her

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund