Loading...

Foto: Thomas Sjørup

PARASPORT

Træner søges til Frame Running Elitecenter Øst

11. november 2021 · Christian Jørn

Parasport Danmark søger en elitecentertræner, der brænder for at hjælpe deres para-atleter i deres træning og kamp for at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Paris 2024 på 100 meter distancen. Træningen er målrettet de para-atleter, som er en del af elitetræningscenter øst (Sjælland og Fyn), som er placeret i Parasport Frederiksberg.

/Jobopslag fra Parasport Danmark

Parasport Danmarks langsigtede mål er, at Danmark skal være en del af verdenstoppen inden for Frame Running. Frame Running vil i 2024 for første gang være en del af de Paralympiske Lege, og ambitionen er at vores para-atleter skal løbe med i kampen om medaljerne i Paris.

Frame Running er en innovativ sport for handicappede med hæmmet balance. En Frame Runner er en specialbygget 3-hjulet ”løbecykel” uden pedaler, hvorpå balancen ikke er et problem. Derfor er Frame Running en oplagt sportsmulighed for blandt andre gigtramte, amputerede og mennesker med cerebral parese. Sporten giver personer med handicap, der til daglig kun kan komme rundt i elektrisk kørestol, manuel kørestol eller gangrollator, mulighed for at bevæge sig rundt ved egen kraft og giver selv de sværest handicappede en følelse af at bevæge sig frit og løbe.

Som træner under elitetræningscenter øst vil du have ansvaret for at udarbejde og udføre den ugentlige træning, og du refererer til landsholdschefen og disciplintræneren.

Der er tale om træning af 2-3 para-atleter, som foregår på Frederiksberg stadion mandage, onsdage og fredage fra kl. 16-17.30 (45 uger årligt). Heri evt. indendørstræning én gang ugentligt i Snekkersten fra november til marts.

Du vil desuden skulle deltage i landsholdsaktiviteter efter aftale.

Para-atletik er organiseret med en cheflandstræner samt en landsholdschef, som har en række disciplintrænere under sig, herunder en disciplintræner i Frame Running. Som led i optimeringen af Frame Running-setuppet etableres to elitecentre: et i øst på Frederiksberg og et i vest i Aarhus.

Kvalifikationer

  • Har praktisk erfaring som sprinttræner, eller som sprinter
  • Må gerne have kendskab til, og gerne erfaring med træning af mennesker med cerebral parese og hjerneskade
  • Gerne uddannet som fysioterapeut, ergoterapeut, sygeplejerske, læge, inden for idræt eller ernæring og sundhed
  • Kan tænke kreativt og er omstillingsparat ift. planlægning af træningen, da arbejdet med para-atleter kræver at man er villig til at tænke kreativt omkring sin faglighed.
  • Som ser muligheder i stedet for udfordringer
  • Er tålmodig og har en pædagogisk og anerkendende tilgang
  • Gerne har (eller har interesse i at tage) trænerkurser fra Dansk Atletik forbund

 

Har du lyst til at blive en del af Parasport Danmarks Frame Running-team, så send hurtigst muligt din ansøgning og dit CV til landsholdschef Mansoor Siddiqi på msi@parasport.dk. Har du spørgsmål til stillingen er du også velkommen til at ringe til Mansoor på telefon 40 84 24 57. Du kan desuden læse mere om Frame Running (tidligere RaceRunning) og træning her.

Parasport Danmark tilbyder en løn, der er konkurrencedygtig og afspejler jobbets indhold og dine kvalifikationer. Parasport Danmark afholder samtaler løbende. Man ser gerne, at du kan starte 1. januar 2022, eller før.

© Copyright Dansk Atletik Forbund