Loading...

Foto: Adam Illingworth, European Athletics

MESTERSKABSKRAV

De internationale mesterskabskrav i 2022

11. februar 2022 · Dansk Atletik

Dansk Atletik har nu offentliggjort udtagelseskriterierne til hovedparten af denne sæsons mesterskaber. Kriterierne til de respektive mesterskaber kan du finde her.

I udgangspunktet tager Dansk Atletiks udtagelseskriterier afsæt i de internationale kriterier for det givne mesterskab. Dvs. vi har ikke særligt skærpede krav for vores mesterskabsdeltagelse som vi havde for nogle år siden.

Til gengæld skal vores atleter og deres personlige trænere være opmærksom på at der i de senere år er kommet skærpede krav til at diverse formalia er på plads for at kunne blive indskrevet i preliminary og final entries til de internationale mesterskaber. F.eks. at der er den rette dokumentation for evt. TUE (Therapeutic Use Exeption står for en medicinsk dispensation, f.eks. hvis man har en diagnose der kræver en særlig medicin). F.eks. at der fra European Athletics side er krav om at have bestået det virtuelle program ’I Run Clean’ for at kunne deltage i et givent Europæisk Mesterskab fra U18-niveau og op til senior-niveau. Er nogen i tvivl om disse formalia kan vi kun opfordre til at man tager fat i sin respektive landstræner og/eller retter henvendelse til Dansk Atletiks elitechef.

Endelig skal det præciseres at der i 2022 er hele tre U-Mesterskaber: EM U18, VM U20 og EYOF (European Youth Olympic Festival). Dog har Dansk Atletiks elitestab valgt, at vi ikke deltager med atleter til EYOF i 2022. Der er flere bevæggrunde, hvoraf det mest tungtvejende er, at EYOF er for 15-16 årige og ikke 16-17 årige, der er den internationale U-klasse. Herudover deltager Dansk Atletik generelt ikke med 15 årige til internationale ungdomsmesterskaber ud fra et ATK / Long Term Development princip. 

På vegne af Dansk Atletiks elitestab: Bo B. Overgaard

© Copyright Dansk Atletik Forbund