Loading...

Bestyrelsen i Dansk Atletik har med virkning fra 1. april ansat en ny sekretariatsleder, efter at Bo B. Overgaard midlertidigt har varetaget en dobbeltfunktion som sekretariatsleder og elite- og talentchef siden sidste sommer. Bo B. Overgaard har desværre meddelt, at han ikke ønsker at fortsætte som elite- og talentchef. Fra venstre: Michael Hauerbach Sørensen, Bo B. Overgaard.

ORGANISATION

Ny sekretariatsleder er et kendt navn i Idrættens Hus

04. april 2022 · Dansk Atletik

Dansk Atletiks nye sekretariatsleder, Michael Hauerbach Sørensen, kommer med erfaring fra job som forbundsleder.

Bestyrelsen i Dansk Atletik har med virkning fra 1. april ansat en ny sekretariatsleder, efter at Bo B. Overgaard midlertidigt har varetaget en dobbeltfunktion som sekretariatsleder og elite- og talentchef siden sidste sommer. Bo B. Overgaard har desværre meddelt, at han ikke ønsker at fortsætte som elite- og talentchef.

Den nye sekretariatsleder kommer med stor erfaring og viden om, hvordan man driver et specialforbund, idet han har seks års erfaring fra et tilsvarende job i Dansk Orienterings-Forbund.

Bent Jensen, formand for Dansk Atletik: ”Michael er en stærk og driftssikker leder, der formår at sikre ro og stabilitet på samme tid, som han har formået at sikre resultater i verdensklasse. Michael er stærk på strategi, og det har vi store forventninger til, at vi kan drage nytte af. Michael ser elitearbejdet som et fælles projekt for hele atletikfamilien, og glæder sig til et tæt, ambitiøst og åbent samarbejde med alle forbundets mange interessenter. Det har været en vigtig præmis for bestyrelsen, at Michael har erfaring med at arbejde med klubber, DIF, Team Danmark og andre samarbejdspartnere såvel nationale som internationale."

Økonomiske udfordringer og strategiske mål

Bestyrelsen har med ansættelsen af Michael Hauerbach Sørensen også lagt vægt på at sætte en person i spidsen for Dansk Atletik med forståelse for og indsigt i forbundets økonomi, som er under genopretning. Den nye sekretariatsleder skal stå i spidsen for at gennemføre den nye, fireårige strategiperiode, hvor bestyrelsen har fastlagt en række strategiske mål.

Formand Bent Jensen: ”Økonomien er vigtig, og vi er sikre på at Michael med en solid økonomisk uddannelse som Cand. Polit. kan sikre transparens, ro og stabilitet på det område. Desuden lægger bestyrelsen vægt på et tæt samarbejde mellem den politiske ledelse i forbundet og den administrative ledelse, så vi når vores strategiske mål. Her kommer Michael med en solid erfaring og viden fra idrætten udført i samarbejde med klubber, trænere, ledere og aktive."

Michael Hauerbach Sørensen siger, at han er bådeglad og ydmyg over for sin nye rolle: ”Jeg er klar over, at Dansk Atletik står i en svær økonomisk situation, og at vi skal finde løsninger til at få sikret en økonomi, der kan skabe et ambitiøst og fremadrettet forbund. Jeg er bevidst om, at vi som forbund skal gøre en positiv forskel for vores klubber og bagland, så vi kan sikre aktivitet i hele Danmark. Vigtigst af alt ser jeg for mig, at vi har en opgave i at få samlet vores interne og eksterne interessenter om en fælles finansieringsmodel, der skal lægge grunden til de store ambitioner, der ligger i Dansk Atletik. Jeg er stolt af at komme til at stå i spidsen for et forbund, der viser en meget positiv udvikling i den absolutte elite, men hvor der er behov for at skabe et større bagland, der kan sikre, at forbundet også får lagt grunden til de kommende års udvikling."

Michael kommer senest fra en stilling på Det Kongelige Teater, hvor han i en kompleks organisation har arbejdet i krydsfeltet mellem økonomi, ledelse, styring og strategi.

 

Ny Elite- og Talentchef

Opgaven som sekretariatsleder har siden sommeren 2021 været varetaget af Elite- og Talentchef Bo B. Overgaard, der i den forløbne periode og frem til nytår 2022 således har skullet bestride begge stillinger efter aftale med Team Danmark. På grund af forbundets trængte økonomiske situation har det været muligt for Dansk Atletik at indgå en aftale med Team Danmark om, at forbundet i en midlertidig periode også har kunnet lade elite- og talentchefen bestride jobbet som sekretariatsleder.

Bestyrelsen og sekretariatslederen er enige om at tiden er inde til igen at adskille de to funktioner så både forbund og elite får fuldt ledelsesmæssigt fokus. Desværre har Bo B. Overgaard meddelt, at han ikke ønsker at varetage opgaven som elite- og talentchef fremadrettet, hvorfor bestyrelsen nu skal på udkig efter en ny elite- og talentchef.

Bo har siden 2018 i høj grad været medvirkende til at skabe det historisk høje niveau, som eliten i de sidste år har leveret i Dansk Atletik. Antallet af danske rekorder i mange discipliner, stafetsatsningen og den flotte forløsning i form af kvalifikationer og præstationer på et for dansk atletik meget højt niveau er i høj grad Bos fortjeneste”, siger Dansk Atletiks formand Bent Jensen, der også anerkender Bo B. Overgaards arbejde med at skabe overblik over Dansk Atletiks pressede økonomiske situation.

Vi har i for lang tid haft en ikke-bæredygtig økonomi i forbundet, hvor det har været svært at gennemskue hvilke aktiviteter, som vi selv skal betale for og hvilke aktiviteter, der er finansieret af eksterne bevillinger. Bo har med sit grundige arbejde været med til at sikre, at overblikket over forbundets økonomi nu er tilstede – og at vi derfor har bedre forudsætninger for fremadrettet at skabe et nyt finansieringsgrundlag for et udviklingsorienteret forbund”, siger Bent Jensen.

 

/ Bestyrelsen

Dansk Atletik

 

Yderligere oplysninger

Sekretariatsleder

Michael Hauerbach Sørensen, tlf: 4196 9370 og mail: michael@dansk-atletik.dk

 

Bestyrelsesformand

Bent Jensen, tlf: 2210 2410

© Copyright Dansk Atletik Forbund