Loading...

Ekstraordinært årsmøde

Præsentationer af kandidaterne til bestyrelsen

28. juni 2022 · Dansk Atletik

Læs præsentationer skrevet af de ni bestyrelseskandidater udarbejdet af dem selv. Kandidaterne stiller op på det kommende ekstraordinære årsmøde.

  • Christina Schnohr, Københavns IF (formandskandidat)
  • Simone Frandsen, Holte IF (næstformandskandidat)
  • Thomas Vang Christensen, FIF Hillerød (kandidat som økonomiansvarlig)
  • Jesper Faurschou, Herning LK
  • Søren Speich Sørensen, Københavns IF
  • Claus Clausen, Viking Rønne
  • Anders Urup Colstrup, Haderslev IF
  • Lars Werge, Gentofte AK
  • Nicolai Hartling, Sparta Atletik & Løb

 

Det ekstraordinære årsmøde afholdes i Odense, søndag den 3. juli kl. 17.

 

Christina Schnohr, Københavns IF (formandskandidat)

Jeg stiller mig til rådighed på det kommende årsmøde som formandskandidat. Jeg har dyrket atletik siden 1987, hvor jeg startede i Københavns IF, hvor jeg slog – og stadig har – klubrekorden på 80 m. Som 15-årig skiftede jeg til Frederiksberg IF i 1990, hvor jeg vandt mit første seniormesterskab på 100 (og 200 m) som 16-årig. Min aktive karriere varede til 2002 som sprinter og mangekæmper og frem til 2004 primært med kuglestød efter en fibersprængning satte stopper for (hurtige) løb i 2002. I løbet af årene repræsenterede jeg landsholdet 17 gange, ”det store” landshold samt ”det lille” i mangekamp og ved tre indendørsmesterskaber (EM og VM) på 60 meter. Jeg er fortsat med-indehaver af den danske rekord på 4x400 m for kvinder.

Efter jeg fik mine to første børn i 2004 og 2007 har jeg løbet længere distancer, og det er blevet til 8 maraton og 6 ultramaraton. Den længste distance jeg har gennemført er 100 km. I mine år som aktiv var jeg med til at der blev indført en aktiv-repræsentant i det daværende Eliteudvalg, jeg var holdkaptajn ved mine år på landsholdet, og holdleder for kvindernes store landshold omkring 2007. I 2007 stillede jeg op og blev valgt som næstformand, som jeg var frem til 2012, hvor jeg blev ansat som videnskabelig medarbejder i det daværende projekt Motion Danmark.

Jeg har en baggrund som kandidat i folkesundhedsvidenskab og en ph.d. i sundhedsvidenskab, og udover en bred faglig interesse i motion og træning, arbejder jeg selvstændigt som personlig træner. Jeg er hovedsageligt personlig træner i virksomheder og netværksgrupper, og står bag udgivelsen af en bog om træning til ”den travle type” med løb som omdrejningspunkt. Jeg elsker at formidle løbeglæde til dem, som ikke selv ved at mennesker er født til løb!

Arbejdsmæssigt er jeg ansat som ekstern lektor på Københavns Universitet, hvor jeg underviser på lægeuddannelsen i epidemiologi og sundhedsadfærd. Jeg er også ansat i en 20% stilling som seniorforsker på Statens Institut for Folkesundhed, Syddansk Universitet, hvor jeg står bag forskning i grønlandske børns sundhed og trivsel. Jeg er aktuelt også projektansat i Danmarks Bløderforening hvor jeg står for en spørgeskemaundersøgelse blandt alle danske blødere.

Mit selvstændige virke dækker udover at være personlig træner også arbejde indenfor arbejdsglæde / balance i arbejdslivet, som jeg har undervist i 1:1 og via foredrag og workshops siden 2014.

Når min passion for løb, træning, motion og folkesundhed bliver en del af mine arbejdsopgaver, er jeg godt kørende. Jeg har det perspektiv på løb, at det er fundamentet for alle andre sportsgrene, og har altid ment, at vi ikke fik ”solgt varen godt nok” i DAF. Den fællesskabsfølelse, der er på tværs af alle former for løb er unikt for DAF at kunne udbrede. Jeg ser et stort potentiale i den nuværende situation; der er stærkt momentum blandt eliten, og flere projekter med potentiale for udvikling; med børne/unge-atletikken gennem Skole-OL og sommerferiens atletikskole, som kan vækste store såvel som små klubber over hele landet. Jeg ser frem til at samarbejde med de ansatte og frivillige og sammen med den øvrige bestyrelse at bidrage med min viden og kunnen, samt med det netværk, jeg har omkring mig. Både på det personlige og professionelle plan. Privat bor jeg med mine tre børn på Østerbro i København.

 

Simone Frandsen, Holte IF (næstformandskandidat)

Startede til Atletik i Holte i 1973 hvor spydkast hurtigt blev favoritdisciplinen, hvor jeg har haft flere danske seniorrekorder og mesterskaber, samt deltagelse til EM. Min drivkraft og motivation blev grundlagt i Eugene, Oregon, hvor jeg var på College og trænede i en fantastisk kastergruppe. Siden har jeg haft glæde af mange træningskontaktet i udlandet bl.a. Tyskland, Sverige og Schweiz, hvilket også har præget mit arbejdsliv, hvor jeg har meget internationalt samarbejde.

Jeg uddannet kemiingeniør og Ph.D i bioteknologi og har siden været leder i pharmabranchen i 27 år, både som linieleder og projektleder og indenfor mange fagområder, forskning & udvikling, marketing og produktion. Jeg arbejder i dag tæt sammen med beslutningstagere omkring strategi og eksekvering af strategi.

Min første bestyrelsespost var i Holte atletik, hvor jeg også senere blev formand i en årrække. Siden har jeg også været to år i DAFs bestyrelse i 2003-2004.

Jeg løber, og træner fortsat styrke for at holde mig i form, og jeg kommer derfor på stadion et par gange om ugen og følger med i klubbens aktiviteter. Derudover er jeg aktiv golfspiller og er samtidig frivillig som turneringsleder for flere af golfklubbens turneringer.

Det jeg ønsker med mit engagement i DAF´s bestyrelse er at arbejde for en fortsat fremgang i rekorder og succesfuld deltagelse i mesterskaber, og at klubberne vil være et attraktivt tilbud til børn og unge som grundlag for fremtidig sportslig fremgang.

 

Thomas Vang Christensen, FIF Hillerød

Jeg er til rådighed på årsmødet, som kandidat til bestyrelsen.

Jeg oplevede før jul et online-møde, hvor det blev fremhævet, hvor vanskelig en situation DAF var i. Jeg tilbød dengang min assistance og gør det derfor stadig, jeg tror der med fordel kan trækkes på erfarne bestyrelseskompetencer i situationen. Jeg er uddannet jurist, er advokat fra 1997, har møderet for Højesteret, er partner i en advokatvirksomhed i Hillerød, hvor jeg er formand for partner-bestyrelsen. Jeg har gennem mere end 25 år været tilknyttet eller valgt som bestyrelsesmedlem/formand i ca. 75 bestyrelser i mange forskellige brancher. Jeg har også løbende været engageret i foreningslivet, jeg har stået fadder til C4-foreningen i Hillerød, hvor jeg som formand havde ansvaret for Sport, Kultur, Uddannelse, Turisme, Handel og Erhverv. Jeg har modtaget erhvervsprisen for mit arbejde for foreningen. Jeg var i 1 periode opstillet til Byrådet og var viceborgmester i 4 år. 

Mit engagement i atletikken har jeg haft gennem mange år, jeg var allerede som ung i kontakt med FIF Hillerød, men har i de sidste 9 år arbejdet sammen med Nicolaj Raagaard Sørensen, der er træner for min søn, Axel Vang. Jeg har ansvaret for ”Team Axel” og har i det regi fået en ganske betydelig indsigt i, hvordan et atletik-talent bedst udvikles, hvor der er hjælp at hente – og hvor der ikke er. Teamet omkring Axel har virket forbilledligt i både med- og modvind. De erfaringer bringer jeg også med mig i bestyrelsen, hvis jeg måtte vælges.

Jeg håber vi kan skabe ro og klarhed omkring DAF – det fortjener medlemmer, idrætsudøvere og samarbejdspartnere.

 

Jesper Faurschou, Herning LK

Undertegnede stiller mig til rådighed for de delegerede til Dansk Atletik Forbunds ekstraordinære årsmøde d. 03/07/2022 og stiller op til bestyrelsen. Med den siddende bestyrelses nylige afgang har jeg på opfordring af flere - herunder Christina Schnohr - valgt at stille mit kandidatur til rådighed og håber, at de delegerede ved Dansk Atletik Forbunds årsmøde vil gøre brug af dette valg. Jeg vil gerne fremhæve, at jeg er helt upartisk i de hidtidige hændelser, men forholder mig udelukkende til fremtiden og med ønsket om at gøre noget positivt for Dansk Atletik Forbund. 

Jeg har en lang baggrund som mellem- og langdistanceløber, der for alvor startede, da jeg i 2001 opfyldte DAFs Talentudviklingskrav. Min passion for løb har ført mig til mange nationale mesterskabsmedaljer og internationale mesterskabsoptrædener kulminerende med deltagelsen ved OL i 2012 på maratondistancen. Jeg er stadig særdeles aktiv og søger stadig sportslige udfordringer til danske seniormesterskaber, som aktiv på det danske Ultralandshold og som mastersatlet. Jeg har igennem min aktive karriere - på nær den helt spæde start - repræsenteret Herning Løbeklub. 

Jeg er til dagligt gymnasielærer og har via mit virke stiftet bekendtskab med faglig talentudvikling og konflikthåndtering m.m. Jeg har tillige erfaring med at skabe bro mellem grundskolen og gymnasieskolen i kraft af arrangementsafviklinger. Herudover er jeg med til at fremme entreprenørskab i Ikast-Brande kommune i samarbejde med gymnasieskoler, grundskoler, Ikast-Brande kommune og det lokale erhvervsliv.  

Jeg er født i 1983, gift med Line siden 2011 og har tre piger. Vi er bosiddende i Sejs-Svejbæk ved Silkeborg. Jeg håber, at de delegerede vil stemme på mig d. 03/07. Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage på årsmødet, men jeg har i kraft af min opstilling tilkendegivet, at jeg er indstillet på at deltage i arbejdet for Dansk Atletik Forbunds fremtid og vores dygtige atleter. 

 

Søren Speich Sørensen, Københavns IF

Jeg er 53 år, er far til to atletikbørn, har aldrig selv dyrket atletik men har løbet en del marathon+½+motionsløb gennem tiden - har været i atletikmiljøet siden 2015 først som forældrehjælper (den obligatoriske rive i længdegraven), har skrevet KIF's klubblad i en årrække, kom så med i Spartas stævneudvalg i 2019 og har deltaget i udrulningen af Roster i Danmark og har bl.a. stået for den del til de seneste års DM og DMU'er hos Skive og Sparta. Gennem deltagelsen ved de danske mesterskaber har jeg allerede opbygget et godt og solidt netværk til de 50 største stadionatletikklubber.

Udenom DAF arrangerede jeg i corona-tiden September Games som erstatning for de aflyste Østholdmesterskaber, hvor klubberne hjemme hos dem selv kunne afvikle en regional holdkamp. Det koncept blev i foråret 2021 udvidet til det landsdækkende ”Ugens Udfordring” koncept hvor jeg sammen med to andre ildsjæle over ni uger arrangerede en holdkamp med ca. 2.000 atleter fordelt på 40 klubber. De oplevelser lærte mig, at der behøver ikke nødvendigvis at være langt fra tanke til handling hvis blot de rette folk er med ombord – hvilket jeg er sikker på er tilfældet med den nye bestyrelse.

Så jeg er først og fremmest med som "atletikforælder" og "stævneafvikler", da jeg synes det er vigtigt at de dele også er repræsenteret i bestyrelsen. Det jeg brænder for at er at sammen at få de gode idéer frem i lyset og implementeret dem uden alt for mange dikkedarer. Klubberne må ikke føle DAF som en organisation hvor det er svært at trænge igennem – fordi klubberne ER DAF. Så vi skal sammen få idéerne, lagt visionerne og frem for alt få dem ført ud i livet og sørge for at alle er med undervejs.

I erhvervslivet har jeg hele min karriere arbejdet inden for IT-branchen i store koncerner som Mærsk, IBM og AT&T. Jeg har både arbejdet som tekniker men har også beskæftiget mig med administrative funktioner som kontraktstyring og finans. De sidste 15 år har jeg arbejdet med IT-auditering men er netop skiftet til en stilling som projektchef for et skotsk IT-firma Systal. Jeg har bestyrelseserfaring da jeg i en årrække har fungeret som kasserer i en af de største grundejerforeninger i København.

 

Claus Clausen, Viking Rønne 

Jeg har været med i atletik siden 1977. Jeg har været aktiv både med de tekniske discipliner og senere løb. Først mellemdistance og senere især crossløb. Jeg har et par individuelle 3. pladser ved DM i cross og en samlet 3. plads i naturgascup i slutningen af 80,erne som bedste resultater. Var VM deltager i cross i 1990. Samme år løb jeg maraton på 2.18 i London.

Som leder har jeg gennem alle årene udviklet motionsløbskoncepter på Bornholm og var i 1994 med til at udforme det første Etape Bornholm, hvor jeg i første omgang sad 4 år som formand for etapeudvalget. Jeg har siden 2004 været formand i Viking Atletik og siden 2011 været ansat i klubben med titel som Event Maneger (reelt alle opgaver). Vi er i den tid gået fra ca. 300 medlemmer til vi i dag har næsten 2500 medlemmer. Vi tilbyder også tri, o-løb og fitness. Seneste nye skud på stammen var en ny fitnessbygningen der åbnede i juli 2021, som kostede 12,4 mio. kroner, som jeg havde æren at være projektleder for.

Viking Atletik har i alt 2½ årsværk på lønningslisten og ca. 100 faste frivillige – alt fra trænere, udvalgsmedlemmer, rengøring m.v. 

Jeg sætter en ære i at vores forening skal være tilgængelig for alle (ikke mindst økonomisk), så vi har i dag et kontingent på kun 750 kr. om året. Hvilket er medvirkende årsag til, at vi har så mange medlemmer (svarer til ca. 18 procent af Rønnes befolkning). 

Min fortid klubmæssigt har været – Viking Atletik, Bornholm Værn Idrætsforening, Svaneke Ibsker idrætsforening, Københavns IF og siden 1991 igen Viking Atletik. I alle år har jeg været bosat på vores skønne ø.

Min fortid arbejdsmæssigt har været 31 år i Forsvaret spændende fra alt fra ung kampsoldat og administrativ kriger til senere civiltansat i en frivillig organisation (hjemmeværnet) og senere endnu med administration af en kaserne. Af anden ledelsesmæssig erfaring har jeg lidt fra en officersuddannelse i hjemmeværnet, lidt fra en kommunalbestyrelse og havnebestyrelse, en akademi merkonomuddannelse og så for de idrætslige poster jeg har bestridt. Ellers er jeg såmænd ufaglært 😊. Det siges min force ligger i at kunne motivere mine frivillige…

Det jeg ønsker med mit engagement i DAF,s betyrelse er udviklingen af atletikken også uden for storbyerne – samt sikre en fortsat let adgang til vores indtægtskilde, motionsløb, uden at der kommer nogen former for besværlige licensløsninger på bordet igen. Adgangen for deltageren skal være let og ubesværet i en tid, hvor foreningerne (til forskel fra for 10 år siden og før corona), virkelig slås om at få deltagerne tilbage.

 

Anders Urup Colstrup, Haderslev IF

Jeg stiller mig til rådighed for de delegerede til Dansk Atletik Forbunds ekstraordinære årsmøde d.03/07-2022 og stiller op til bestyrelsen.

Eftersom den siddende bestyrelse med meget kort varsel har valgt at trække sig, har jeg sagt ja til opfordringen fra Christina Schnohr - om at stille mit kandidatur tilrådighed og derfor håber jeg de delegerede ved Dansk Atletik Forbunds årsmøde vil gøre brug af dette valg. 

Jeg er kommet ind i atletikkens verden som forældre til en lille pige som startede med at løbe for 8-9år siden og var vild med at løbe. For min datter endte det med ikke at være nok for det blev hurtigt klart at stor alsidighed var noget der trak og derfor blev kærligheden til mangekamp skabt. Den er så igen blevet afløst for nuværende af spydkast som favorit disciplin og med sit for nu højdepunkt og EM U18 kval. krav indfriet og udtagelse til mesterskaberne i Jerusalem. 

Jeg har været atletik træner, ”styrmand” på El-tid m.m. i Haderslev Idræts-Forening siden 2015 og beskæftiger mig i træningen primært med mangekamp og spydkast. I en lille klub har vi alle mange kasketter på og derfor nok også min mere alsidige tilgang til mange ting – intet er umuligt det tager måske bare lidt længere tid.

Jeg er med i Projekt Mangekamp i DAF regi, hvor vi har til opgave at skabe samlinger, aktiviteter og gode læringsmiljøer for denne disciplin gruppe.

Jeg er til daglig selvstændig indenfor metalindustrien, født i 1972 version 5.0, gift med Heidi på 20.år og sammen har vi tre børn og bor i Haderslev.

Jeg håber de delegerede vil stemme på mig d.03/07. Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage på årsmødet, men har med min opstilling tilkendegivet, at jeg er indstillet på at deltage i arbejdet for Dansk Atletik Forbunds fremtid og vores dygtige atleter.

 

Lars Werge, Gentofte AK 

Jeg stiller mig til rådighed for de delegerede til Dansk Atletik Forbunds ekstraordinære årsmøde 2022 og stiller op til bestyrelsen.

I den situation, som forbundet befinder sig i, hvor den siddende bestyrelse afgik med meget kort varsel, har jeg sagt ja til den opfordring, som jeg har modtaget af Christina Schnohr – som jeg håber, at de delegerede vil vælge til bestyrelsen. 

Det håber jeg ud fra, at jeg har kendt ”Snor” i mere 30 år. Både fra vores fælles fortid i Aarhus 1900, fra vores sæsoner i forskellige dele af dansk elite-atletik, og fra landsholdet i første halvdel af 1990’erne.

Jeg repræsenterede i langt de fleste år som aktiv Vejle Idrætsforening (VIF), og havde dertil nogle få sæsoner 1987-1989 i Aarhus 1900. Jeg var primært højdespringer og vandt nogle danske mesterskaber og var på landsholdet i disciplinen, hvor min personlige rekord er 2,15 meter. 

Som 55-årig må jeg i dag erkende, at mit konkrete kendskab til Dansk Atletik Forbund er overskueligt. Jeg er medlem af min lokale klub, Gentofte IK Atletik, men ellers er det altovervejende i tilskuerens rolle, jeg har fulgt atletikken i mange år. 

Som uddannet journalist har jeg i årene 1993-2011 arbejdet med sportsjournalist, afslørende journalistik og skrevet bøger, blandt andet var min første bog (1998) en biografi om Wilson Kipketer.

Jeg var i +10 år medlem af hovedbestyrelsen i Dansk Journalistforbund, heraf 4 år som næstformand og godt 4 år som formand. I de seneste 2½ år har jeg, som direktør for Danske Biografer, serviceret denne organisations bestyrelse. 

Hertil kommer masser af poster, jeg blev udpeget til gennem årene, i CopyDan, PFA, Slots- og Kulturstyrelsen og en række andre bestyrelser.

Jeg bor i Vangede, som er en bydel i Gentofte Kommune, og arbejder i dag som mediepolitisk chef i Dansk Erhverv. Jeg er født 1966, gift med Mette, og vi har til sammen 5 børn og 3 børnebørn. Der kommer ikke flere børn, men forhåbentlig mange flere børnebørn. 

Jeg håber, at de delegerede vil stemme på mig. Jeg har desværre ikke mulighed for at deltage på årsmødet 3. juli, men har med min opstilling tilkendegivet, at jeg er indstillet på at yde et stykke arbejde for Dansk Atletik Forbunds fremtid.

 

Nicolai Hartling, Sparta Atletik og Løb

Jeg stiftede bekendtskab med atletik-Danmark, da jeg i 2007 startede i Spartas atletikafdeling. Det var dengang en fuldstændig fremmed verden for mig, men det har ændret sig i løbet af de sidste godt 15 år. 
Til at starte med var jeg en bredt funderet ungdomsatlet, der gjorde sig i sprint, mangekamp og særligt hækkeløb. Jeg specialiserede mig mere og mere i 400m hæk, hvor jeg har slået mine folder de sidste mange år. Det er i løbet af årene blevet til adskillige danmarksmesterskaber, danske rekorder, mesterskabsdeltagelser og landsholdsture. Henover de sidst 6-7 år er jeg dog også blevet mere og mere involveret i atletikken udenfor banen. Det startede med kaptajnrollen i klubben og på landsholdet, som fanebærer ved Universiaden og i rollen som aktivrepræsentant på både klub- og forbundsplan. Herigennem har jeg fået større og større lyst til at give tilbage og udvikle den sport, der har givet mig så meget. Jeg håber vi kan få ét samlet forbund, hvor klubber og medlemmer føler sig hørt.

Udenfor atletikken tog jeg hul på voksenlivet sidste år, da jeg afsluttede min studietid. Først læste jeg Europæisk Business på CBS, hvorefter jeg tog til West Texas A&M for bedre at kunne kombinere eliteatletikken med et kandidatstudie. Det afsluttede jeg som sagt i 2021, hvorefter jeg begyndte at arbejde med drift, salg og projektledelse i et job i IT-sektoren. Det har jeg bestridt i knap halvandet år, men har besluttet, at der henover sommeren skulle være mere tid til atletikken!  

© Copyright Dansk Atletik Forbund