Loading...

Axel Vang Christensen blev europamester i juniorklassen til EM Cross i 2021. Nu er mesterskabskravene til NM og EM Cross offentliggjort. Foto: DECA Text&Bild.

CROSS COUNTRY 2022/2023

NM og EM Cross mesterskabskrav er offentliggjort

18. oktober 2022 · Christian Jørn

Cross sæsonen går snart i gang. Herhjemme er det første løb i Vinterturneringen den 22. oktober 22 i Odense, mens de internationale mesterskaber, NM og EM, er hhv. den 6. november 2022 og 11. december 2022. DM Cross er placeret i Korsør den 19. november 2022 mellem NM og EM. Mesterskabskrav til de internationale mesterskaber er nu offentliggjort.

Sidste års NM og EM førte flere flotte præstationer med sig. Ved NM blev det til bronze til seniorherrerne i holdkonkurrencen, individuel sølv og bronze i drenge juniorklassen, individuel sølv i pige juniorklassen, sølv og bronze i holdkonkurrencen i hhv. drenge og pigeklassen. Ved det senere EM blev det fulgt op af podieplaceringer i juniorklassen med guld og bronze til hhv. Axel Vang Christensen (FIF Hillerød) og Joel Ibler Lillesø (Bagsværd AC).

 

I år er NM i Kristiansand i Norge. Man forventer at stille hold i alle fire klasser:

  • Dame-junior (ca. 6 km)
  • Dame-senior (ca. 9 km)
  • Herre-junior (ca. 6 km)
  • Herre-senior (ca. 9 km)

 

Se kravene til NMXC her.

 

Ved EM i Torino i Italien forventer man at udtage 20-24 løbere fordelt på de 7 klasser afhængigt af forventet sportsligt niveau:

  • U20 kvinder (ca. 4 km)
  • U23 kvinder (ca. 6 km)
  • Senior-kvinder (ca. 8 km)
  • U20 herrer (ca. 6 km)
  • U23 herrer (ca. 8 km)
  • Senior-herrer (ca. 10 km)
  • Senior mix-stafet (ca. 4 x 1500 m)

 

Se kravene til EM XC her.

 

VM i Australien i februar 2023 

VM Cross var oprindeligt planlagt til at være den 19. februar 2022, men på grund af Covid-19 blev det udskudt til 2023. Mesterskabet afholdes den 18. februar 2023. Dansk Atletik håber også at udtage atleter dertil. 

Potentielle kandidater til VM Cross udtages på baggrund af topplacering til EM Cross og/eller en sportslig vurdering der giver forhåbninger om et konkurrencedygtigt resultat til VM. Ønsker man at komme i betragtning, bedes man henvende sig til Landstræner Kersti Jakobsen.

 

DM Cross i Korsør 

Det danske mesterskab i cross afholdes den 19. november hos Korsør AM. Korsør AM afholdte også DM Cross sidste år i november.

 

Vinterturneringen begynder herhjemme 

Den 22. oktober 2022 begynder Vinterturneringen herhjemme. Det er den 1. runde, og det er i Odense. Tilmeldingsfristen til 1. runde er den 21. oktober kl. 12:00. Tilmelding kan ske her.

Den 2. runde er samtidig DM Cross, og det er som anført ovenfor den 19. november i Korsør. Man kan finde mere information om Vinterturneringen på denne Facebook-side.

© Copyright Dansk Atletik Forbund