Loading...

Ida Karstoft efter hun vandt bronze på 200m til EM tidligere i år. For den præstation og vejen dertil er Ida Karstoft nomineret til særlig pris ved "Sport 2022"-showet på DR1, der sendes den 7. januar. Foto: DECA Text&Bild.

ELITE

Ida Karstoft nomineret til umulig sportspris

12. december 2022 · Christian Jørn

Det bliver enten tennisspiller Holger Rune, fodboldspiller Christian Eriksen eller atletikudøver ida Karstoft, der løber med sportsprisen, Intet er umuligt-prisen, når den uddeles ved den årlige sportsgalla, "Sport 2022", der sendes direkte på DR1 fra Boxen i Herning den 7. januar.

Toyota, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark står bag prisen, der gives til en eliteatlet eller -hold, med eller uden handicap, der har trodset alle odds, gjort det umulige og kæmpet ekstraordinært hårdt og vedholdende for at nå et stort resultat.

"Sport 2022"-showet hylder dygtige danske atleter, ledere, foreninger og frivillige kræfter. 

Fra pressemeddelelsen lyder følgende om Ida Karstofts præstation:

"Den tredje nominerede til Intet er umuligt-prisen er den 27-årige sprinter, Ida Karstoft, der vandt bronze ved EM i atletik på 200 meter tidligere i år. En præstation som i sig selv er stort set uopnåelig for en dansker grundet den tårnhøje internationale konkurrence på en distance, hvor der end ikke findes en hal på hele Sjælland, hvor man kan træne distancen i vinterhalvåret.

Ida Karstoft er derudover først ret sent begyndt sin karriere inden for atletikken. Der stod nemlig fodbold på programmet i de første mange år, hvilket førte hende forbi både Brøndby IF og kvindelandsholdet, inden hun i 2016 blev prikket på skulderen af atletikverden. Sprinttalentet var åbenlyst, og til trods for at skaderne væltede ind over hende, og hun ikke løb en eneste konkurrence i 2020, er Ida Karstoft på rekordtid braget ind i verdenseliten blandt sprintere. Noget, der ikke burde være muligt for en kvinde, der som 20-årig aldrig havde haft et par atletikpigsko på."

De andre nominerede

De to andre nominerede er Holger Rune (tennis) og Christian Eriksen (fodbold).

Holger Rune er i 2022 gået fra en plads som nr. 97 på verdensranglisten til en plads som nr. 11, der er den højeste placering for en dansk herrespiller nogensinde. Særligt bemærkes hans store sejr ved Paris Masters, hvor han i finalen sejrede over serbiske Novak Djokovic.

Christian Eriksen nomineres for hans comeback på landsholdet efter sit hjertestop under en landskamp ved EM i 2021. På trods af de udfordringer har han vendt stærkt tilbage ni måneder efter hjertestoppet og er blevet fast mand på landsholdet, har været hos Brentford og er nu hos et stjernespækket Manchester United hold. 

Det er femte gang, at prisen uddeles. Anders Lind fik prisen i 2021, da han kun et halvt år efter en alvorlig trafikulykke stod med en bronzemedalje om halsen ved EM for hold.

Vinderen modtager 75.000 kroner af Toyota ved "Sport 2022"-showet den 7. januar på DR1. 

 

Toyota Intet Er Umuligt Prisen 2022_version Til Godkendelse

© Copyright Dansk Atletik Forbund