Loading...

Pressemeddelelse

Træn til Copenhagen Half Marathon med lokal klub

10. april 2015 · Henriette Leth Nielsen

Den koldingensiske løbeklub Nr. Bjært Strandhuse IF tilbyder fælles træning frem mod Copenhagen Half Marathon, der afvikles søndag 13. september. Træningsforløbet er udviklet af DGI og Dansk Atletik Forbund. Alle, der kan løbe minimum 4-5 km, kan være med - uanset hvor man bor.

Hele Danmarks nye verdensklasseløb, Copenhagen Half Marathon, er Nordens første løb med international blåstempling i form af et bronzelabel fra Det Internationale Atletikforund, IAAF. Ruten løber gennem København og Frederiksberg, og arrangørerne vurderer, at ruten er mindst ligeså rekordegnet som VM Halvmaraton-ruten, der genererede tusindvis af rekordtider. Løbeklubben Nr. Bjært Strandhuse IF, Motionsløbtilbyder professionelt træningsforløb, der er udviklet af DGI og Dansk Atletik Forbund.

Nr. Bjært Strandhuse IF, Motionsløb begynder træningen til Copenhagen Half Marathon mandag 4. maj og træner hver mandag, onsdag og lørdag frem til selve løbet, der afvikles søndag 13. september.

"For 700 kr. tilbyder vi, at man tre gange om ugen kan træne med os efter et program, som motionskonsulent i Dansk Atletik Forbund, Thomas Nolan, har udviklet specifikt til dette formål. Startnummer er inkluderet i prisen. Løbere, der allerede har købt startnummer til Cph Half, kan tilkøbe træningsforløb for 350 kr.", fortæller Nr. Bjært Strandhuse IF, Motionsløbs formand, Mikael Groth.

Stort set alle løbere kan være med

Når Nr. Bjært Strandhuse IF, Motionsløbs fortræning til Cph Half begynder mandag 4. maj, er der kun 4½ måned til løbet. Tilbuddet henvender sig derfor især til løbere, der i forvejen træner mindst 1-2 gange om ugen og kan løbe 4-5 km. Men fortræningsprogrammet er også beregnet til løbere, der træner meget mere og kan løbe længere. Og muligheden for at træne sammen med løbere på forskellige niveauer er netop en af fordelene ved at løbe i en forening eller klub.

”Som løbeklub har vi erfaringen med at tilrettelægge træning til løbere på flere niveauer og har trænere, der kan rådgive den enkelte. Vi har et fantastisk godt sammenhold i vores klub og en masse sociale arrangementer. Og så har vi dygtige trænere, der kan give de helt rigtige tips samt dygtige løbere der kan udfordre de fleste. De rutinerede løbere bliver med andre ord heller ikke skuffede”, lyder det fra Mikael Groth, der selv hører til de garvede løbere.

Mulighed for supplerende træningsprogrammer

Træningen frem mod Cph Half vil være meget afvekslende, og deltagerne kommer både til at lave styrkebetonet træning, bakketræning, tempoture, en smule intervalløb og længere ture. Desuden tilbyder Nr. Bjært Strandhuse IF, Motionsløb deltagerne supplerende programmer, hvis de vil træne ekstra, og i juni afholdes et spændende foredrag om halvmaraton.

Nr. Bjært Strandhuse IF afholder informationsmøde om fortræningsforløbet lørdag 25. april kl. 9.00 i Lyshøjhallen, Lyshøj Alle 1, Kolding. Alle er velkomne, det er helt uforpligtende at deltage i informationsmødet.

Tilmelding og yderligere info om fortræning med Nr. Bjært Strandhuse IF her.

Fakta om Copenhagen Half Marathon

Copenhagen Half Marathon bygger videre på successen fra VM Halvmaraton 2014 og det populære Powerade Copenhagen Half Marathon. Ruten bliver flad og hurtig, og afspærret for anden trafik, og den bringer de op mod 20.000 deltagere gennem både Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg, Enghave, Københavns havnefront og Københavns City.

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion

Samarbejdspartnere: Sport Event DenmarkKøbenhavns Kommune og Frederiksberg Kommune

Bidragsyder: Nordea-fonden

Dato: Søndag 13. september 2015

Tidspunkt: kl. 11

Forventet deltagerantal: 20.000.

Start og mål: Øster Allé, København Ø

Læs mere på www.cphhalf.dk

© Copyright Dansk Atletik Forbund