Kristian Holm Jensen vinder en tæt duel foran Mikkel Dahl-Jessen. (Lone Dybdal)

Aarhus / Leiden (NED)

Kristian Holm Jensen vinder stærk 1500m ved Baneturneringen

18. juni 2017 · Jeppe Weinreich

Den 19-årige 1900-løber skar lørdag 9,6 sekunder af sin PR på 1500 meter, da han vandt en flot dyst i 3:48,4 min. I Holland satte Abdi Hakin Ulad sæsonbedste på 10000 meteren.

Med den nordiske juniortitel i cross gjorde Kristian Holm Jensen i november for alvor opmærksom på sig selv. Nu har den stadig kun 19-årige løber gjort det samme med to stærke baneløb. Lørdag vandt han nemlig 1500 meteren ved Baneturneringens 4. runde i Aarhus med 3:48,4 min. - en PR-forbedring på knap 10 sekunder. Det flotte resultat kommer bare to uger efter, at han ved Aarhus Nordic Challenge med 8:08,70 min. stod for en endnu større forbedring på 3000-meter-distancen.

Træner Morten Munkholm gjorde et godt job som hare, og det resulterede i, at de to AGF-løbere Mikkel Dahl-Jessen og Jens Søndergaard Jensen også klemte sig under de 3:50 minutter.

Knap 100 løbere deltog ved stævnet på de tre distancer 800, 1500 og 3000 meter. 5. runde af Baneturneringen bliver på Bagsværd Stadion d. 27. juni.

- se flere af Lone Dybdals billeder fra stævnet HER

Dansk årsbedste af Abdi
Lørdag aften satte Abdi Hakin Ulad nyt dansk årsbedste, da han ved Gouden Spike i Leiden (NED) kom ind som nr. 11 i 29:05,61 min. Det var fjerde år i træk, at Abdi løb ved stævnet i Holland, hvor han i 2014 satte sin gældende personlige rekord med 28:39,14 min.