Anna Emilie Møller løber ind på en 2. plads ved sidste års EM Cross på Sardinien. (DECA Text&Bild)

EM Cross

Anna E. Møller melder sig klar til EM Cross

29. november 2017 · Jeppe Weinreich

Den rekordstore trup til EM Cross er i 11. time blevet tilføjet endnu et navn, nemlig Anna Emilie Møller, som dermed sæsondebuterer ved mesterskabet, hvor hun de to seneste år har taget medalje.

Hun vandt hold-bronze med juniorpigerne i 2015 og snuppede året efter en individuel sølvmedalje. Nu er Anna Emilie Møller (Blovstrød) klar til sit fjerde EM Cross i træk, som bliver hendes første i U23-klassen. Med udtagelsen i den 11. time ender den danske trup dermed på hele 36 løbere.

Den 20-årige U23-europamester i forhindringsløb skulle have sæsondebuteret ved NM Cross i Middelfart for tre uger siden, men en gammel baglårsskade begyndte at drille i dagene op til - og tvang hende til at melde afbud. Ved Cross Nationals på Amager sidste lørdag stod hun også på startlisten, men kom ikke til start, idet hendes træner Kersti Jakobsen op til løbet vurderede, at den krævende rute udgjorde en for stor skadesrisiko.

”Jeg syntes ikke, at hun skulle tage chancen og løbe på en mudret, glat bane med skarpe sving, når hun nu har kæmpet så længe med en baglårsskade. Hun er endnu ikke i 100 pct. topform, men hun har fået trænet godt i november, så vi håber på det bedste,” lyder det fra Kersti Jakobsen.

Med udtagelsen kan Anna Emilie Møller omsider se frem til at komme i konkurrence igen. Hendes seneste start var ved DM i starten af september, hvor hun vandt guld på 5000 meter.