Længdespring
13. marts 2015 · Henriette Leth Nielsen
Længdespring er en af springdisciplinerne i atletik.
I længdespring foretager man et tilløb, som efterfølges af et afsæt med ét ben ud i en springgrav fyldt med sand.
I lighed med de mange andre af atletikkens discipliner anvender udøverne specielle pigsko.
DAF's bestemmelser for længdespring
Springgraven skal være fyldt med grus eller sand (let fugtigt), og overfladen i landingsområdet skal være i niveau med overfladen af afsætsplanken. Såfremt der på tilløbsbanen anbringes en transportabel måtte, skal overfladen af denne være i niveau med overfladen af afsætsplanken.
Der bør iagttages, at der anvendes afsætsplanke placeret i en afstand fra springgraven passende til aldersgruppen, således at der ingen risiko er for deltagerne ved nedslaget. Afsætsplanken skal dog være placeret mellem 1 og 3 meter fra landingsområdets nærmeste kant.
Såfremt der ikke forefindes udsparing bag afsætsplanken til modellervoksbræt for registrering af overtrådt spring, kan der i stedet opbygges en vold af fugtigt jord eller sand i 10 cm bredde og 0,7 cm højde med 45° skråning i forkanten.
Landingsområdet skal have en minimumsbredde på 2,75 m og en maksimumsbredde på 3.00 m, og tilløbsbanens midterakse skal så vidt muligt falde overens med landingsområdets midterakse. Såfremt dette ikke umiddelbart er tilfældet, bør arrangøren ved hjælp af 1 – eller om nødvendigt 2 – strimler afgrænse landingsområdet, således at det ønskede sammenfald af midterakserne opnås.
Særligt tilbehør
· Flag eller lignende anbragt på hver side af afsætsplanken som hjælp for deltagerne
· Ekstra modellervoksbræt til udskiftning samt rulle eller spartel til udjævning
· Skraber eller rive samt afretningsbræt eller -slæber til udjævning af fyldet i springgraven
· Bræt med decimeterangivelser langs springgraven
· Rekordflag samt resultattavle som orientering for publikum