Loading...

Resultater

Danske rekorder

22. maj 2015 · Senai

Læs alt om rekordbestemmelser

Læs DAFs rekordbestemmelser for danske rekorder for såvel udendørs som indendørs her. Ifølge bestemmelserne gælder bl.a. følgende:

  • Man skal have international startret for Danmark for at kunne sætte Danske Rekorder og Bedstenoteringer. 
  • Der noteres officielle rekorder som følger øvelsesoversigterne i B&U-, Senior- og Veteranbestemmelserne. Alle andre øvelser noteres som Bedstenoteringer.
  • For ungdom noteres der rekorder for U18, U20 og U23, der følger aldersgrupperne ved de internationale mesterskaber. Disse rekorder kræver en rekordanmeldelse - blanketter findes herunder.
  • En årgangsrekord kan kun sættes af en, der har den specifikke alder i kalenderåret. En 14 årig kan altså kun sætte årgangsrekord for 14 årige.
  • Jf. beslutningen på årsmødet 2018 noteres der årgangsrekorder for 14-22 år.

 Rekordanmeldelsesblanketter 

 

Statletik.dk
Alle rekorder kan læses på Statletik, hvor nye forbedringer automatisk vil blive registreret. En undtagelse er Masters-rekorderne, som er at finde på Masters-siden.

 

Svenske øvelser der ikke tæller i Danmark
Vær opmærksom på at der er en del øvelser i Sverige, der afvikles med andre specifikationer end ved danske stævner og derfor ikke kan godkendes som rekorder. Læs mere om disse øvelser og baggrund her.

 

Udendørs seniorrekord kræver dopingtest
For godkendelse af dansk udendørs seniorrekord kræves, at den/de aktive har gennemgået dopingtest kort efter konkurrencen, og at der ikke på baggrund af testen fældes dom for brud på dopingreglerne. Rekordanmeldelsen vedlægges en kopi af dokumentation for dopingtesten.

Dopingtest skal foretages hurtigst muligt efter, at resultatet er opnået og helst samme dag. Hvis der ikke er dopingkontrollanter til stede ved stævnet, skal der straks tages skridt til at foranstalte en test, som hvis det er praktisk muligt skal ske indenfor 24 timer. I sådanne tilfælde skal DAF’s kontaktperson underrettes straks efter at resultatet er opnået, med henblik på at alt kan gøres for at foranstalte testen inden for kortest muligt tidsrum.

Note: Hvis rekorden er sat i en øvelse, der strækker sig over flere dage (individuel øvelse med indl.heat, kvalifikation eller mangekamp) behøver man ikke at foretage dopingtesten, før man har afsluttet deltagelsen i øvelsen.

DAF afholder de eventuelle udgifter til dopingtesten.

        

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund