Loading...

Resultater

Indrapportering af resultater

15. juli 2022 · Senai

Generelle regler

Statletik 2.0 er en automatiseret statistikløsning, som bygger på overførsel af data fra et system til et andet og tilbage igen. Der bliver ikke tastet noget ind i selve databasen - dette foregår ude ved øvelsesstederne eller i et stævnesekratariatet, som ved brug af rette programmer også kan hente data ind direkte fra Statletik. Når resultaterne skal statistikføres, skal de være i et format som ikke kræver viderebehandling eller omskrivning. Læs mere om disse krav herunder. 

For at resultater overhovedet kan godkendes, skal stævnet være til at finde i forbundets kalender. Selve resultatlisten skal indeholde følgende oplysninger:

 • Stævnets navn (skal være det samme som i kalenderen)
 • Stedet stævnet blev afholdt (stadion/området og by)
 • Dato for stævnet
 • Disciplin man har konkurreret i med fulde oplysninger (fx hækhødje, antal hække og i kast redskabvægt)
 • Placering
 • Fulde navn (fornavn(e) og efternavn adskilt)
 • Fødselsår
 • Klub*
 • Er resultaterne opnået i mix-konkurrencer skal dette fremgå af resultatlisten
 • Er der blevet brugt håndtider, skal dette fremgå tydeligt af resultatlisten (fx 12.2 eller 12.2h)
 • For tekniske discipliner skal serierne noteres
 • For sprint, længde- og trespring skal man notere vind for hvert heat/forsøg uanset aldersgruppe

 
*Idet forbundets bestemmelser tillader, at atleter udover deres foreninger også kan repræsentere andre formelle grupper (1.2.1), bliver denne information ikke modtaget fra resultatlisten. Ændringer ift. atletens klubtilhørsforhold skal meldes skriftligt til resultater@dansk-atletik.dk (gerne på forhånd) med oplysning om atletens fulde navn, tidligere klub, den nye klub og dato hvor klubskiftet finder sted (første dag under den nye klub).

Alle resultater skal sendes til resultater@dansk-atletik umiddelbart efter endt konkurrence. Bliver stævnet arrangeret over flere dage, skal resultater sendes ind efter hver stævnedag. Mailen skal udover selve resultatliste indeholde følgende oplysninger: Stævnets navn og dato (gerne i emnefeltet) samt oplysninger om stedet hvor stævnet blev afholdt, fx Kastestævne 25.6. Skovdalen Stadion, Aalborg.

For resultater, som overføres direkte fra stævnesoftware (fx Roster), skal arrangøren som minimum sende en mail med en besked om, at stævnet er blevet afholdt og hvor man kan forvente at modtage resultater fra. Uden denne besked er det ikke muligt for Statletik at spørge efter eventuelle manglende resultater.

Specifikt for baneatletik

Fra 1. august 2022 behandles kun resultater indrapporteret med hjælp af følgende stævneprogrammet brugt i Danmark:

 • Roster
 • iMars (den nyeste version af Mars)
 • Sportstiming (atletikversionen)

Disse programmer er kompatible med Statletik og kan udover at levere resultater i et rigtigt format også selv hente data ind fra Statletik. Dette er afgørende for velfungerende resultatformidling, idet atleterne skal identificeres allerede inden stævnestart for at kunne hente deres PB/SB-oplysninger ind til stævneprogrammet. Dette sker typisk ved hjælp af programmets tilmeldingsplatform. Har stævneprogrammet ikke en indbygget tilmeldingsmodul, kan forbundets kalender Connect benyttes til formålet.

Det at resultatet kan noteres i et stævneprogram er dog ikke ensbetydende med, at resultater kan godkendes til statistikker. I mange stævneprogrammer er det muligt at notere resultater for alternativer discipliner og aldersgrupper, mens Statletik noterer kun officielle resultater i officielle aldersgrupper (-9 år, 10-11 år ... 20-22 år, senior og masters: 30-34 år, 35-39 år osv.). Ønsker man at fremvise uofficielle resultater, skal dette ske via stævnets eller arrangøren egen hjemmeside eller tilsvarende løsning. 

Specifikt for landevejsløb/løb udenfor landevej

Udover ovenstående gælder for landevejsløb, at ruten skal være opmålt, og opmålingsrapporten skal sendes sammen med resultaterne til resultater@dansk-atletik.dk. Desuden skal opmålingsrapporten være til at finde blandt oplysninger om løbet på arrangementets hjemmeside.

Statletik har etableret en forbindelse til Sportstiming og Ultimate, og brugere af disse programmer skal sende en så kaldt API-nøgle for at få resultaterne behandlet. Brugere af andre resultatprogrammer bedes kontakte Statletik for at tjekke kompatibilitet af programmet.

På grund af den store mængde af resultatdata fra landevejsløb er det umuligt at statistikføre alle resultater. Statletik tester fortsat grænser for resultater, men for nu (status sommer 2022) gælder følgende tidsgrænser:

5 km: 17:30 (mænd) / 19:30 (kvinder)
10 km: 38:00 (mænd) / 41:00 (kvinder)
Halvmaraton: 1:24.00 (mænd) / 1:35.00 (kvinder)
Maraton: 3:15.00 (mænd) / 3:45.00 (kvinder)

Arrangørerne bedes dog sende ind alle resultater, Statletik står selv for afgrænsninge af dem skulle det være nødvendigt. Ligeledes må resultatlisten gerne inkludere nettotider, selvom det kun er bruttotider, som kan statistikføres.

For løb udenfor landevej (cross, trail, ultra) gælder samme regler som for landevej.

Resultater noteret i udlandet

Statletik udbydes at Tilastopaja, som også håndterer statistikker for bl.a. Sverige og Finland samt en række andre europæiske lande. Dette betyder, at vi modtager de fleste resultater lavet af danskere i udlandet direkte fra stævnearrangøren, når det kommer til stadionatletik. For landevejsresultater fra udlandet bedes deltagere selv informere Statletik om deres resultat til resultater@dansk-atletik.dk. Beskeden skal udover de grundlæggende oplysninger (løbet navn og dato, deltagerens placering, fulde navn, fødselsår, klub og bruttotid) også indeholde et link til det officielle resultater samt link til AIMS-opmålingsrapport af ruten.

Behandlingstid af indsendte resultater

Såfremt resultater er sendt ind i korrekt format, er de til at finde på Statletik indefor et døgn. Generelt behandles seniorresultaterne hurtigere end børneresultaterne, idet sidstnævnte ofte modtager rettelser efter afholdt stævne.

Kun indsendte resultater noteres, Statletik søger ikke for danske resultater som det ikke har modtaget. Resultater noteret forkert eller utydeligt bliver ikke behandlet.

 

Kontakt: resultater@dansk-atletik.dk

 

 

 

© Copyright Dansk Atletik Forbund