Kristoffer Thomsen (Aarhus 1900) stødte natten til lørdag 20,33 meter ved Summit League Championships i Indiana i USA. Med det viser han et nyt resultatniveau. Det er tilmed også klart over kvalifikationskravet på 20,00 meter til EM i Paris til sommer.

Kristoffer var over 20 meter grænsen i denne indendørs sæson tidligere, men overtrådte. Hans personlige rekord var inden i dag 19,49 meter udendørs fra maj 2019 og 19,30 meter indendørs fra december 2019.

ANDRE RESULTATER FRA USA

Andre danskere var også i aktion i USA her fredag og lørdag.

Kristoffer Hari deltog ved SEC Indoor Championships, men fik en False Start (tyvstart) der, og dermed ikke noget resultat. Ved samme stævne stødte Thea Jensen 14,51 meter. Hun har i denne sæson stødt PR med 15,75 meter den 1. februar, som er DUR-21 ungdomsrekord.

Ved Boston University Last Chance Invitational i Boston løb Nicolai Hartling 400m. Inden da kom han med følgende status.

Træningen kører rigtig godt i øjeblikket og har absolut ingen skavanker (7-9-13). Jeg er helt klart i PR-form. Boston i morgen er mit næstsidste indestævne inden Nationals to weekender senere. Der er vi så godt som kvalificeret på 4x400m - på 400m kræver det 47.6~.

Han præsterede 48,27 sek. på 400m’eren. Hartling er allerede nu begyndt at træne specifikt mod udendørs sæsonen, der begynder lige om lidt.

Der er kun 3-4 uger til udendørs sæsonen for mit vedkommende så i år har trænerne også indvilget i at starte med hæktræningen mens vi stadig løber indendørs. Det håber jeg giver pote på hækken, hvor jeg forhåbentlig kan kombinere NCAA-sæsonen med at samle lidt point til OL tidligt”.

Kristian Uldbjerg Hansen var også i aktion. Det var han ved Mountain West Conference i New Mexico. "Træningen kører fint. Det har været en okay indendørssæson indtil videre, men jeg mangler lige at ramme en god 800m. Det håber jeg sker i weekenden, da det sidste chance for at kvale til NCAA’s.”, kommenterede han inden stævnet. Han løb 1.53,20 min. og kvalificerede sig til finalen. I finalen fik han en DNF (Did Not Finish), da der var styrt undervejs. Han lå efter ca. to omgange fint placeret i fronten, men ved lidt omrokeringer sker der et styrt ved at andre løber ind foran. Han er ved godt mod, og har fået sting for nogle sår pådraget ved styrtet.

Ved American Athletic Conference Indoor Track and Field Championships var Helene Gottlieb i aktion. Hun kvalificerede sig først til finalen på Milen ved at løbe 4.58,12 min. i indledende. I finalen løb blev hun nr. 12 i tiden 5.33,47 min. Hun løb også 800m, hvor det i indledende blev til 2.11,96 min. og i finalen til 2.09,49 min., der gav hende en 2. plads. Hun deltog også på en DMR stafet, hvor hendes universitet vandt i 11.26,89 min.